Vīrietis: policisti salauza kāju, sita ar elektrošoku un pūta acīs piparu gāzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar raidījumu «Degpunkts» sazinājās kāds skatītājs, kurš vēlējās publiski izteikt sūdzību par Ogres policistiem. Viņš apgalvo, ka likumsargi viņu tā vienkārši par neko pamatīgi piekāvuši un pat salauzuši viņam kāju.

Ķeipenes iedzīvotājs Juris mūs sagaida, ar ieģipsētu kāju guļot gultā. Vīrietis stāsta, ka līdz šādam teju vai bezpalīdzīgam stāvoklim viņu novedis neviens cits kā Ogres policisti. Sācies viss 26. oktobrī, kad viņš ciemojies kādās mājās Suntažu pagastā.

«Viss bija sākumā normāli, sēdējām pie drauga. Ieradās viņa sieva un meita, kas mūs dzina laukā. Mēs neizgājām uzreiz, un viņa izsauca policiju,» stāsta cietušais. «Galvenais strīds jau sākās ar policiju. Manu māsasdēlu ieslēdza mašīnā, un es gāju runāt, lai viņu palaiž, jo neko tādu jau viņš nav izdarījis. Viņi mani uzreiz nolika gar zemi un piezvanīja papildspēkiem.»

Proti, uz Suntažu pagastu, izlikt no mājas nevēlamos ciemiņus – Juri un viņa radinieku braukuši puiši no Valsts policijas. Kā stāsta Juris – drīz vien pagalms bijis pilns ar trafarētām mašīnām un sācies pamatīgs cīniņš, kurā viņš dabūjis sajust likumsargu spēku.
«Kā piebrauca papildspēki, tā bruka virsū. Man ir ārsta slēdziens par iesperšanu pa vēderu. Kad viņš man spēra, es saķēru viņu aiz kājas, bet viņi to nosauc, ka es esmu gribējis uzbrukt. Tad es dabūju ar elektrošoku. Un mani iemeta mašīnā uz muguras. Kājas palika laukā, tāpēc, kad viņi sita durvis ciet, salauza man kāju,» stāsta Juris.

Ar to, ka Juris iemests policijas mašīnā, viss vēl neesot beidzies. Vīrietis stāsta, ka viņam virsū uzpūsta arī piparu gāze un pēc tam viņš aizvests uz iecirkni, kur viss turpinājies.

«Kamerā man arī vēl uzpūta gāzi un aizvēra durvis,» apgalvo cietušais.

Juris stāsta, ka no tās kameras, kurā sēdējis viņš, viņš labi dzirdējis, kā blakus esot sists viņa radinieks. Vīrietis vēlāk esot nokļuvis slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu. Savukārt Juris pats, pēc viņa vārdiem, ik pa brīdim atkal un atkal dabūjis just piparu gāzi, no kuras viņam pasliktinājusies redze.

«No rīta man lika parakstīt protokolu, bet es jau neko neredzēju no tās gāzes,» stāsta Juris.

Tā Juris, neko neparakstījis, klibodams esot pametis policijas iecirkni un devies pie ārsta, kur viņam veikts rentgens un uzlikts ģipsis. Ārsta atzinums esot – iespējams, kāja tiešām nopietni traumēta un gultā nākies pavadīt ilgu laiku. Juris jau uzrakstījis sūdzību prokuratūrai, kurā lūdz izvērtēt policistu darbības un atzīt viņu par cietušo.


Policisti tikmēr domā pavisam citādi - vīrietis bija vardarbīgs pret sievieti

Viņi mums skaidro, ka ne jau velti braukuši uz Suntažu pagastu izšķirt kādu strīdu, kurā bijis iesaistīts arī Juris. Pie mājas saimnieces, sievietes, atnākušie ciemiņi viņu situši. Turklāt situši arī, kad atbraukuši policisti.
Divi atbraukušie policisti nav varējuši tikt galā, tāpēc saukuši papildspēkus un sācies jandāliņš, kurā gan Juris, gan viņa radinieks tikuši pie traumām. To policisti nenoliedz, jo starp viņiem un aizturamajiem izcēlies īsts kautiņš.
«Kad viņus izdabūja ārā no dzīvojamās ēkas, pretestība turpinājās. Kad policijas darbinieks pret vienu lietoja specpaņēmienu, vecākais ieķērās policista kājā un centās gāzt gar zemi. Pretošanās bija tik liela, tāpēc nācās saukt papildspēkus. Atverot automašīnas durvis, policists saņēma sitienu ar abām kājām pa krūtīm, un tad tika lietota piparu gāze, lai varmākas izvilktu no mašīnas,» skaidro notikumus VP RRP Ogres iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Inga Meikšāne.
Tagad priekšā daudz darba, lai noskaidrotu, kurš tad īsti vairāk vainīgs notikušajā jandāliņā - vīri formās vai aizturētie cilvēki. Ne Juris pats, ne likumsargi nenoliedz, ka ir jau iepriekš tikušies. Proti – aizturētajiem ir bijušas nesaskaņas ar likumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu