«Eksperti dīvānā»: Mūsdienās patriotisms sākas un beidzas tikai ar svecīšu nolikšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11.novembrī Latvijas televīzija (LTV) bija skatītākais kanāls valstī. Kas lika skatītājiem izvēlēties Lāčplēša dienas vakaru pavadīt kopā ar LTV, to, vērtējot redzēto TV ekrānos, centās saprast «Ekspertu dīvānā» dalībnieki.

Viena no pārraidēm, ko apsprieda «Eksperti dīvānā», bija 11.novembra kulminācijas pasākums - emocionālā vakara tiešraide no Brāļu kapiem, kuras laikā varēja sekot līdzi Lāčplēša dienas izskaņas pasākumiem, tāpat dalībnieki vērtēja citas 11.novembrī rādītās pārraides - filmas un raidījumus.

Pagājušā gadsimta sākumā simtiem zēnu cēlās no skolu soliem, ņēma rokās īstus ieročus un atdeva savas dzīvības, lai mēs šodien varētu dzīvot brīvā Latvijā. Redzētais TV ekrānā rosināja dīvānekspertu diskusiju par to, cik patriotiski mūsdienās ir Latvijas iedzīvotāji, un lika aizdomāties, vai arī šodien jaunieši būtu gatavi iet īstā karā un cīnīties par mūsu valsti.

Raidījuma dalībnieku atbildes bija diezgan atklātas -

jaunākā paaudze godīgi atzina, ka nebūtu gatavi atdot savu dzīvību valsts dēļ.

«Mani karš reāli neinteresē, tā ir lieka un «tupa» laika tērēšana. Ja sāktos karš, es pirmais aizbrauktu, meklējiet mani Spānijā,» skatoties tiešraidi, godīgi atzina Alex. Arī Klinta no Draugiem.lv piekrita Alex viedoklim un, lai gan tieši nepateica, ka ar ieročiem rokās neaizstāvētu Latviju, atzina: «Šī brīža jaunatne nevar paveikt to, ko paveica tā laika jaunatne. Domāju, ka neietu karot. Mūsdienās patriotisms sākas un beidzas tikai ar svecīšu nolikšanu.»

Arī Mairita no Tukuma komandas godīgi atklāja, ka

nelaistu karā savu mazo dēlu, jo viņas puika ir «žēlojams un sargājams».

Mārupes ģimenes vecākais pārstāvis – tētis Jānis, skatoties raidījumu, secināja, ka mūsdienās pietrūkst līdera, kurš būtu spējīgs «tā patiesi un īsti» uzrunāt Latvijas sabiedrību.

Vēl dalībnieki vērtēja kulinārijas raidījumu «Sirmais. Kulta ēdieni» un «Aizliegto paņēmienu», kas raisīja asas diskusijas un spriedumus, gan par apspriesto tēmu, gan pašu raidījumu - TV režisore Maija Dance un mākslas zinātniece Sarmīte Sīle «Aizliegto paņēmienu» nespēja noskatīties līdz galam. Toties diezgan atzinīgu vērtējumu saņēma piektdienas izklaides raidījums «Vakars ar Renāru Zeltiņu».

Atgādinām, ka jauno un izklaidējošo raidījumu «Eksperti dīvānā» var vērot katru trešdienu plkst. 19.15 LTV1. Raidījumā piedalās septiņas dažāda vecuma draugu kompānijas un ģimenes - ierindas skatītāji, lai katru nedēļu vērtētu Latvijā pieejamo televīziju populārākos raidījumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu