Zoodārzā nogādātais lācis Bargais jau paspējis ieviest savu kārtību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Rīgas Zooloģiskajā dārzā no Ragaciema nogādātais lācis Bargais nakti jaunajās mājās pārlaidis labi un jau paspējis ieviest savu kārtību.

Zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns pastāstīja, ka pēc pārvešanas uz zoodārzu lācim ierādīts viens no lāču mājas nodalījumiem. Tomēr lācis ieviesis nelielas pārmaiņas - nodalījuma sienu aiznesis uz citu nodalījumu un tur iekārtojis sev migu.

Lācis neesot atteicies no barības un pēc tam nolicies gulēt. Lielkalns gan piebilda, ka tā gan nebūs ziemas guļa.

Dzīvniekam vakar veiktas dažādas analīzes, lai noskaidrotu viņa veselības stāvokli, taču to rezultāti Lielkalnam vēl nebija zināmi.

Jau ziņots, ka vakar uz Rīgas Zooloģisko dārzu no kāda īpašuma Ragaciemā nogādāts nebrīvē turēts lācis.

Lācis, kuru saimnieks nosaucis par Bargo, šajā īpašumā nonācis pirms aptuveni 21 gada, kad tas piedzimis kādai cirka lācenei un cirka vadība nolēmusi dzīvnieku nepaturēt.

Lāča turēšanai privātā īpašumā ir saņemta valsts iestāžu atļauja,

kas atjaunota 2001.gadā.

Pirmajos gados par lāci sūdzību nav bijis - tas labi barots, un arī labturības noteikumi nav pārkāpti. Tomēr pēdējos gados vietējie iedzīvotāji sūdzējušies gan pašvaldībai, gan citām atbildīgajām iestādēm, ka lācis apdraud apkārtējo drošību.

Uz īpašumu vairākkārt devusies gan pašvaldības policija, gan Pārtikas un veterinārais dienests, gan arī Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki. Pārbaužu laikā vairākkārtīgi konstatēts, ka dzīvniekam nav atbilstošas platības, kur mitināties, ir dažādas ar drošību saistītas nepilnības, kas apdraud gan sabiedrību, gan arī pašu lāci. Proti,

lāča būrim var piekļūt ikviens - tam nav papildu nožogojuma,

kā arī īpašuma teritorija nav iežogota.

Tomēr saimnieks uzlabojumus nav veicis, tāpēc pieņemts lēmums par lāča pārvietošanu uz atbilstošām telpām. Vietu Bargajam izdevies nodrošināt Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Un vakar, esot klāt dažādiem speciālistiem, speciālai tehnikai, kā arī Valsts policijas darbiniekiem, notika lāča pārvietošanas operācija.

Pasākums gan bija ļoti sarežģīts, jo teritorija ir aizaugusi un bija jānodrošina speciālās tehnikas piekļuve pie dzīvnieka. Tāpat arī situāciju apgrūtina tas, ka lācim šo gadu laikā nav veiktas veterinārās pārbaudes, tāpēc nav skaidrs, kāds ir ķepaiņa veselības stāvoklis.

Tomēr lāča pārvietošanai bija jānotiek šajā laikā, jo patlaban ir periods, kad

lāči dodas ziemas guļā, tāpēc tas ir izdarāms vieglāk nekā aktīvajā periodā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu