Nacionālais romānu rakstīšanas mēnesis jeb «NaNoWriMo» pulcē daudzus interesentus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzrakstīt piecdesmit tūkstošus vārdu viena mēneša laikā, šādu mērķi novembrī sev bija izvirzījuši daudzi. Jau vairākus gadus pasaulē novembris tiek pasludināts par romānu rakstīšanas mēnesi, un tajā čakli piedalās arī Latvijas rakstnieki. Latvijā ir aptuveni pieci simti cilvēku, kuri ir gatavi vienu mēnesi gadā pavadīt rakstot, lai tikai paspētu no sevis izdabūt minimālo skaitu – 50 tūkstošus vārdu. Daļa no viņiem šajā nedēļas nogalē tikās Rīgā Franču licejā.

Nacionālais romānu rakstīšanas mēnesis jeb «NaNoWriMo» («National Novel Writing Month») ir rakstīšanas pasākums, kura dalībniekiem novembra laikā jāuzraksta 50 000 vārdu garš romāns jebkurā žanrā un jebkādā valodā. Tradicionāli mēneša koprakstīšanas pasākumi jau vairākus gadus notiek RCB Bērnu literatūras nodaļā, bet šogad romāni pirmo gadu tika rakstīti arī RCB filiālbibliotēkā «Vidzeme».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu