Baložu traģēdija. Ziemassvētki bez Gintas mājās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesa šodien kārtējo reizi paturēja apcietinājumā divu mazu bērnu mammu Gintu, kuru izmeklētāji tur aizdomās par savu divu puisēnu nonāvēšanu dienesta viesnīcā Baložos. Gintas ģimene šai versijai netic un cer, ka beidzot izdosies atrast īsto slepkavu. Arī Gintas advokāts uzskata, ka lietā ir mainījušies apstākļi, un tāpēc lūdzis viņai drošības līdzekli mainīt. No Latgales priekšpilsētas tiesas ziņo Aija Kinca.

Uz tiesu Ginta ierodas ar cerību. Tāda ir arī meitenes mammai, brālim un pārējiem. Nepilnu stundu ilga sēde. Pārtraukums. Un – lēmums.

Šis tiesneses lēmums, kura motīvi būs zināmi pēc 24 stundām, pārsteidz arī advokātu.

«Man bija tāda pārliecība, ka apstākļi ir mainījušies. Un nepastāv vairs tie apstākļi, kāpēc tika piemērots apcietinājums,» stāsta Gintas advokāts Andris Kluss.

Kādi tieši apstākļi ir mainījušies, advokāts neatklāj...

Klusē arī policija, kas izmeklē slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos. Izmeklētāji pārbaudījuši vēl vairāku cilvēku alibi. Taču pagaidām aizturēta par šo noziegumu ir tieši Ginta. Skaļā lieta Baložu dienesta viesnīcā joprojām ir prātam neaptverama.

Pēc Gintas stāstītā, kamēr viņa bijusi dušā, kāds uzbrucis un nogalējis abus viņas dēlēnus

– Ričardu un Leonu. Arī viņas mamma apstiprina Latvijas Televīzijas rīcībā esošo informāciju, ka lietā ir jauni pavērsieni un jauni apstākļi.

«Lieta sāk risināties, vainīgo atradīsim, viss iet soli pa solītim. Ja Dievs lemj, ka tikmēr jāatrodas cietumā, lai Dievs stāv viņai klāt,» runā Gintas mamma Raimonda.

Gintai ieslodzījumā ir pasliktinājusies veselība

Kļuvis slikti ar sirdi, tagad lieto zāles. Mamma viņu drīkst satikt reizi mēnesī. Pēdējā laikā viņa tiekas arī ar psihologu, jo dēlu nāvi nespēj pārdzīvot.

«Katru otrdienu sazvanāmies, 5 minūtes, cik nu ir ļauts, raud tikai par bērniem. Man bail, ka sev kaut ko neizdara, tagad, kad netika laukā,» uztraucas apsūdzētās mamma.

Viņa grib pie bērnu kapa, tiek jautāts Gintas mammai? «Ne vien pie bērnu kapa. Saka, ka pati pie bērniem gulēt viņa grib,» satraukti atbild mamma.

Šīs dienas lēmums nav pārsūdzams. Bet advokāts sola pēc neilga laika mēģināt Gintu dabūt laukā atkal.

Kamēr norit izmeklēšana, izmeklētāja ar presi nerunā. Tāpēc nav zināmi arī pierādījumi un argumenti, kāpēc policija par Gintas vainu ir tik pārliecināta, kamēr viņa pati apgalvo, ka atradusi zēnus jau bez elpas un zvanījusi ātrajai palīdzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu