Arī mikroautobusos biļešu cenas no februāra būs 1,15 eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā otrdien atbalstīja braukšanas maksas palielināšanu pilnsabiedrības «Rīgas mikroautobusu satiksme» mikroautobusos, aģentūra BNS uzzināja komisijas sēdē.

No 1.februāra par braucienu «Rīgas mikroautobusu satiksme» mikroautobusos būs jāmaksā 1,15 eiro līdzšinējo 70 centu vietā.

Savukārt biļeti pie transporta vadītāja varēs iegādāties par diviem eiro. Tāpat līdz diviem eiro paaugstināta nakts transporta, kurš kursē no Centrālās stacijas, biļetes cena. Komisijā nolēma, ka biļešu cena divi eiro nakts transportā stāsies spēkā naktī no 31.janvāra uz 1.februāri.

No 1.februāra vienu e-talonu varēs izmantot gan «Rīgas satiksmes» sabiedriskajā transportā, gan arī «Rīgas mikroautobusu satiksmes» minibusos. Mikroautobusos darbosies arī pārējā sabiedriskā transporta atlaides noteiktu braucienu skaitam, piemēram, 10, 20 un 50 braucieniem.

Turpmāk bez maksas tiks pārvadāti arī pirmsskolas vecuma bērni, neaizņemot papildu sēdvietu, personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada cilvēku, kuram noteikta pirmā invaliditātes grupa, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti. Mikroautobusos kā līdz šim nebūs spēkā Rīgas domes noteiktās atlaides dažādām pasažieru kategorijām, piemēram, skolēniem, pensionāriem u.c.

Uzņēmumā «Rīgas mikroautobusu satiksme» skaidroja, ka, iegādājoties biļeti pie vadītāja, samazināsies skaidras naudas aprite un, palielinoties e-talonu skaitam, uzlabosies satiksmes drošība, jo autobusu vadītāju tiešajos pienākumos ir nodrošināt pasažieru pārvadāšanu. Tāpat, palielinoties e-talonu skaitam, ar lielāku precizitāti tiks veikta reisu izpilde, kā arī samazināsies risks, ka netiek izsniegts braucienu apliecinošs dokuments.

Aģentūra BNS jau rakstīja, Rīgas dome 16.janvārī nolēma no februāra palielināt biļešu cenas «Rīgas satiksmes» reisos līdz 1,15 eiro iepriekšējo 60 centu vietā.

Tāpat vēstīts, ka «Rīgas mikroautobusu satiksme» uzvarēja «Rīgas satiksmes» konkursā, kas paredz uzņēmumam slēgt līgumus ar mikroautobusu pasažieru pārvadātājiem kā apakšuzņēmējiem. «Lursoft» informācija liecina, «Rīgas mikroautobusu satiksmes» dalībnieki ir FPK, «Sabiedriskais autobuss», «Vidlatauto» un «B-Bus». Līgums noslēgts uz pieciem gadiem.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu