Iespējams, lūgs Saeimas atļauju tiesāt deputātu Liepiņu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavas tiesa vērsusies Saeimā ar lūgumu skaidrot, vai nepieciešams lūgt parlamenta atļauju Latvijas Reģionu apvienības frakcijas vadītāja Daiņa Liepiņa tiesāšanai - viņam celta apsūdzība septiņos noziedzīgos nodarījumos par nepatiesu ziņu minēšanu - īpašuma, darījumu un cita mantiska rakstura darījumu deklarācijā par 2009. 2010.un 2011. gadu, par mantu un citiem ienākumiem lielā apmērā. šovakar vēsta LTV «Panorāma».

Saskaņā ar apsūdzību noziegumi notikuši no 2010.gada līdz 2012.gada jūnijam. Tieši pirms gada uzsākta tiesas izmeklēšana. Apsūdzētais Liepiņš savu vainu nozieguma pastrādāšanā neatzīst, lietā tiek veikta pierādījumu pārbaude un turpinās izmeklēšana. Sods par šādu pārkāpumu ir īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, vai naudas sodu.

Jelgavas tiesa vēstulē Saeimas Mandātu komisijai lūdz skaidrojumu, vai esošajā situācijā nepieciešams saņemt parlamenta piekrišanu turpinot iztiesāt kriminālprocesu.

Liepiņš notikušo sauc par politisko pasūtījumu.

To organizē «ar Jelgavas mēru [Andri Rāviņu] saistīti cilvēki». Viņš atzīst, ka, aizpildīdams deklarācijas, ir kļūdījies, taču tās esot cilvēciskās kļūdas. Izmeklēšanai ir jābūt caurspīdīgam un atklātai, uzstāja Liepiņš, pauzdams, ka ir drošs par savas rīcības pareizumu.

Saskaņā ar Satversmi, deputāta neaizskaramība sākas ar dienu, kad deputāts stājas amatā. Gadījumā, ja kriminālvajāšana uzsākta pirms persona kļuvusi par deputātu un lieta nav izskatīta, jālūdz Saeimas piekrišana kriminālprocesa turpināšanai. Tas arī norādīts Saeimas sagatavotajā atbildē, ko tuvākajās dienās saņems Jelgavas tiesa.

Ziņots, ka nesen ievēlētās Saeimas deputāti jau vairākkārt piedzīvojuši vairākas nepatikšanas. Piemēram, deputāts Veiko Spolītis («Vienotība») pie stūres brauca dzērumā, savukārt deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) tika aizturēts par nepiedienīgu uzvedību dzērumā kādā klubā, toties deputāta Sergeja Potapkina sieva tika aizturēta saistībā ar aizdomām par finanšu mahinācijām «Gan Bei» restorānā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu