Alkohola aizliegums nakts stundās jeb ja nedrīkst, bet ļoti gribas, tad drīkst!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā ierobežos iespēju iegādāties alkoholu nakts stundās. Pašvaldība vēlas aizliegt tirgot alkoholu tā dēvētajos veikalos - kafejnīcās, kuru Rīgā ir ap simts. Šādu lēmumu dome pieņēmusi pēc neskaitāmām iedzīvotāju sūdzībām.

Ja nedrīkst, bet ļoti gribas, tad drīkst! Aptuveni tā šobrīd darbojas alkohola tirdzniecības aizliegums nakts stundās no 22 līdz 8 rītā. Ja veikaliņš aprīkots ar sēdvietām, tur tirgo alkoholu, tādu veikalu netrūkst.

Uzņēmēji atraduši robu likumos un reģistrē mazās bodītes kā kafejnīcas

Šāda prakse izvērsta vairākās mazumtirdzniecības vietās, kas strādā pēc desmitiem vakarā, - jo likums neliedz alkoholiskos dzērienus tirgot izlejamā veidā, patērēšanai uz vietas. Tomēr bieži vien iegādātie dzērieni tiek ielieti plastikāta glāzēs un nesti līdzi. LNT aptaujātie iedzīvotāji domā, ka šāda tirdzniecība nav vēlama.

«Ir vietas, kur to drīkst tirgot, piemēram, klubi, kur tas it atļauts, bet šādām vietām nevajadzētu būt,» uzskata rīdzinieks Ritvars.

«Es uzskatu, ka tādas vietas nav vajadzīgas tāpēc, ka kāds tur iepērkas; tāpēc ir bāri, klubi, kur aiziet un atpūsties,» domā rīdzinieks Valdis.

Pašvaldība esot saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par trokšņošanu, nekārtībām un naktsmiera traucēšanu šādu tirgotavu tuvumā, tāpēc

dome šodien nolēma liegt iespēju tirgot alkoholiskos dzērienus patērēšanai uz vietas tirdzniecības vietā.

«Likumdevējs, ar vienu roku izstrādājot likumu par alkohola apriti un aizliedzot tirgot alkoholu, ar otru roku ļoti veiksmīgi pats ir iestrādājis normu, kā apiet šo likumu, – veikals reģistrējies kā kafejnīca, dzērājs atnāk pēc pudeles, pārdevējs to atver un viņš aiziet un izdzer to ar pudeles brāļiem kāpņutelpā,» situāciju skaidro RD Drošības un kārtības komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Nepietiks ar plastikāta galdiņiem

Pašvaldība uzsver, ka tā nav vēršanās pret nakts veikaliem vai kafejnīcām, taču tām jābūt pienācīgi iekārtotām un nepietiks vien ar leti un dažiem plastikāta galdiņiem.

«Nevis plastmasas glāzītes telpas stūrī, bet tiešām vieta, kur saņemt kafejnīcas pakalpojumu, lietot alkoholiskos dzērienus uz vietas, nevis lai tiktu tie nesti ārā,» detaļās skaidro Turlais.

Rīgā ir aptuveni divi tūkstoši tirdzniecības vietu, kur nakts stundās atļauts tirgot alkoholiskos dzērienus.

Pērn iedzīvotāji sūdzējušies par aptuveni simts vietām, kurās alkohols tiek tirgots izlejamā veidā zem kafejnīcu izkārtnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu