Invalīds, cīnoties par ratiņkrēslu, apmuļķo narkomānus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietis ar kustību traucējumiem izcīnījis uzvaru pār narkomāniem, kuri centušies no invalīda izspiest naudu vai atņemt divus tūkstošus eiro vērto ratiņkrēslu!

Jurijs ir invalīds, kurš pats savām kājām var paiet tikai dažus soļus, tālākiem gabaliem viņam pašvaldība sarūpējusi

2300 eiro vērtu ratiņkrēslu.

Pirms pāris dienām vīrietis vērtīgo transportlīdzekli gandrīz dabūjis atdot diviem narkomāniem, kaut gan sākotnēji tikšanās ar puišiem noritējusi draudzīgi.

Jurijs palūdzis, vai puiši uz trepēm nevar nostiprināt vecas durvis, pa kurām viņš varētu nobraukt četrus pakāpienus līdz izejai. Jaunieši piekrituši, taču

vispirms no Jurija par pakalpojumu paprasījuši naudu.

Kad invalīds atteicies, lūguma forma pārvērtusies draudos un izspiešanā. Tad Jurijs sapratis, ka iekūlies nepatikšanās.

«Zini, dod naudu, viņš teica, un tad ķeršoties pie lietas. Es pateicu, ka šobrīd naudas nav, man divdesmitajā datumā būs pensija. Viņš pateica – vai nu atdod invalīdu ratiņus,

ja naudas nav, vai arī salauzīsim tev rokas.

Vēl pateica, ka man ratiņi nav vajadzīgi, jo es pats vēl varu staigāt, citādi salauzīsim tev kājas,» atstāsta Jurijs.

Jurijs sapratis, ka joki mazi. Kaut kā centies izlocīties un apsolījis narkomāniem vēl mājās pameklēt, varbūt kāds eiro tomēr atrodas, ja ne, tad viņš atvērs ratiņtelpu un atdos savu lielāko dārgumu.

Es pateicu, ka aiziešu mājās, atradīšu atslēgu vai naudu. Ja nebūs naudas, atdošu atslēgu un ratiņus. Es vēl prasīju, varbūt viņš man piedāvās «jumta» pakalpojumus? Viņš atbildēja, ka arī tas ir iespējams. Solīju aiziet mājās un sameklēt naudu – viņš pateica, ka nauda noteikti būtu labāk!

Beigās Jurijam izdevies izlikties par neaptēstu muļķīti un sarunāt tikšanos ar izspiedējiem citu dienu.

Naudai pakaļ atnākušos tipiņus jau sagaidījusi policija.



«Es policistus brīdināju, ka viņiem var būt arī ieroči. Likumsargiem pateicu, lai iet uz piekto stāvu un viņi atnāks. Piezvanīju un pateicu, ka nauda ir. Prasīju - cik vajag? Viņi pateica - cik ir, tik ir! Un viss! Pēc tam viņi atbrauca, policistus pabrīdināju, lai kāpj uz piekto stāvu, tikšanos sarunāju ceturtajā, un viss – es izgāju, bet pēc minūtes policija nokāpa,» atstāsta Jurijs.

Policijas izolatorā gan šobrīd atrodas tikai viens no diviem puišiem – izspiešanas organizators. Viņam draud pamatīgas nepatikšanas, jo ir skaidrs, ka aiz muguras jau rūdīta noziedznieka bagāža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu