Audi sāk kārdināt ar jauno R8

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl pavisam nedaudz, un Audi atklās sava pirmā superauto, R8, jauno paaudzi. Automobiļa pasaules pirmizrāde notiks Ženēvas auto izstādē, un tad arī būs zināmi tā tehniskie dati.

Pagaidām par auto ir zināms, ka tā pircējs varēs priekšējos lukturus papildināt ar lāzerapgaismes sistēmu, kas ievērojami palielina izgaismotā ceļa garumu, bet par gaidāmajām izmaiņām pilnpiedziņas modeļa dzinēju klāstā šobrīd oficiālas informācijas nav. Neoficiālas runas gan liecina, ka piedāvājumā vietu ir saglabājuši abi līdzšinējie spēka agregāti - 4,2 litru V8 atmosfēriskais motors un 5,2 litru V10 dzinējs -, kas esot par aptuveni 25 zirgspēkiem spēcīgāki un efektīvāki degvielas patēriņa ziņā. Quattro GmbH vadītājs Hainss Hollervēgers zemāk pievienotajā R8 prototipa testu video apliecina, ka atmosfēriskais V10 motors paliks, savukārt testu pilots Franks Štiplers atklāj, ka V10 Plus modelim būs 610 ZS un 560 Nm.

Neapstiprināta informācija liecina, ka bez V8 un V10 dzinējiem varēšot izvēlēties arī jaunu bāzes sešu cilindru turbomotoru, tiesa gan, tas pārdošanā nonāks nedaudz vēlāk, kā arī modeli R8 e-tron, kas būs vistīrākais elektroauto ar aptuveni 400 km gaitas rezervi. Pēc citu avotu informācijas e-tron modelis gan būs tā dēvētais plug-in hibrīdauto ar iekšdedzes dzinēju un vienu vai vairākiem elektromotoriem, kā, piemēram, jaunā Honda NSX.

Diži lielāku skaidrību Hollervēgers par jaunumiem, kas būs atrodami otrās paaudzes R8, nesniedz. Kompānijas pārstāvis vien norāda, ka jaunais auto ir tapis, saliekot kopā zināšanas no pirmās paaudzes modeļa piedalīšanās motoru sporta sacīkstēs un visa koncerna pieredzi kopumā. Bet, runājot par dizainu, Hollervēgers atzīmē, ka R8 aizvien ir zems un plats, tā priekšējā daļa ir īpaši aerodinamiska, savukārt aizmugure - drīzāk kantaina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu