Uzmanies: pedofilus var izprovocēt pat gadalaika maiņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Speciālisti saka, ka Imantas pedofils, lai gan nogājis pagrīdē, nav pazudis. Ja šādu cilvēku neārstē, viņš var noziegumus paveikt atkal! Kā izrādās uz šādu rīcību viņu var izprovocēt pat gadalaiku maiņa!

Ir pagājis jau vairāk nekā gads, kopš tā dēvētais Imantas pedofils veica savu pirmo noziegumu – pērn 17. janvārī viņš savu upuri – astoņus gadus vecu meiteni novēroja bērnu rotaļu laukumā, nogaidīja, kad meitene ieiet mājas kāpņu telpā, iekāpa kopā ar viņu liftā un uzbruka. Līdz šim kopā uz viņa sirdsapziņas ir pieci noziegumi, visos no tiem upuri ir skolnieces. Visos parādās viens un tas pats rokraksts – varmāka meitenēm seko un uzbrūk, kad viņas atrodas šaurās telpās – kāpņu telpā, liftā un tamlīdzīgi. Lai gan versijas par to, vai vīrietis, kura fotorobots vēl nesen karājās pie katra staba un kāpņu telpas, ir viens un tas pats cilvēks, vai tomēr vairāki noziedznieki, ir dažādas, fakts ir viens – cilvēks, kas nodarīja pāri kaut vai vienai no piecām cietušajām meitenēm, vēl aizvien nav notverts.

Aiz loga ir pavasaris un tas nozīmē, ka seksuālo noziegumu veicēji var sarosīties

. Proti – pedofils var sākt uzdarboties atkal!

«Tā kā tuvojas pavasaris, plaukst visas lapas un aktivizējas pozitīvie spēki, tad arī pamostas negatīvie spēki un šajā gadījumā seksualitāte,» domā seksologs Artūrs Šulcs.

Jautājām Imantas iedzīvotājiem, vai viņi uzskata, ka seksuālie noziegumi pret bērniem var atsākties, ka pedofils var uzbrukt atkal!
«Es domāju, ka jā! Ja viņš nav notverts un staigā brīvībā, tad protams! Par to der padomāt!» iesaka Natālija.

«Ja viņš nav notverts, domāju, ka var uzbrukt! Runā, ka vislielākā aktivitāte ir starpsezonās. Jā, pavasarī un rudenī! Gribētos, lai kaut kas šajā sakarā tiek darīts!» uzsver Oksana.

Skrejlapas ar Imantas pedofila attēliem pa ziemu kaut kur nozudušas. Kādreiz tās bija visur, tagad ārpus policijas iecirkņiem ir grūti atrast kaut vienu. Cilvēki gan saka –

šī seja no bildēm viņiem labi palikusi atmiņā.

Turklāt attēlus var izlīmēt atkal. Taču tas vairāk tomēr der pašu iedzīvotāju piesardzībai, nevis pedofila iebaidīšanai.

«Es domāju, ka tas īpaši neko neietekmē, jo cilvēks nespēj to izkontrolēt ar savu prātu. Iespējams, slēptākā formā, bet process notiks tāpat,» runā seksologs Šulcs.

Kopš pirmā uzbrukuma pērn 17. janvārī līdz šim brīdim likumsargi

ir pārbaudījuši vairāk nekā 650 iespējamo vaininieku DNS, taču uzbrucējs aizvien nav atrasts.

Toties ir aizturēti 11 citi pedofili, kas arī paveikuši noziegumus pret bērniem, taču nav uzbrukuši nevienai no šīm piecām meitenēm. Cietušie bērni šobrīd saņem speciālistu palīdzību, un ir ļoti svarīgi apzināties, ka seksuālo noziegumu sekas bez kvalitatīvas psiholoģiskas palīdzības var atstāt sekas uz visu mūžu!

Gan likumsargi, gan Arturs Šulcs, gan arī mēs ļoti aicinām bērnu vecākus ar savām atvasēm nevis runāt, bet gan sarunāties! Tajā skaitā ģimenē rūpīgi izrunāt, kā jārīkojas gadījumos, ja kāds bērnam liek darīt ko tādu, ko viņš nevēlas.

Normāla reakcija ir – pretoties visiem spēkiem, bēgt un saukt pēc palīdzības. Tas jāzina ikvienam bērnam!

Savukārt, ja jūsu rīcībā ir jebkāda informācija par Imantas pedofilu vai kādu citu cilvēku, kas var radīt draudus bērniem, noteikti jāsazinās ar policiju!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu