Martā fiksēts šogad lielākais ātruma pārkāpuma rekords - 210 km/h

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stacionārie fotoradari martā fiksējuši šogad lielāko atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu – 210 kilometri stundā, uzzinājām Valsts policijā.

Šāds ātrums fiksēts uz autoceļa Tīnūži – Koknese 20,4 kilometrā, un tas sasniegts ar automašīnu BMW.

Arī iepriekšējā mēnesī šeit tika fiksēts ātruma pārkāpuma rekords - 167 km/h.

Šajā ceļa posmā satiksmes drošības uzlabošanai vajadzētu trīs fotoradarus pašreizējā viena vietā, uzskata Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš norādīja, ka jau šobrīd ir sagatavotas vēstules Ceļu satiksmes drošības direkcijai un uzņēmumam «Latvijas Valsts ceļi», lūdzot izskatīt iespēju nākamajā fotoradaru uzstādīšanas kārtā divas iekārtas atvēlēt tieši šim autoceļam.

«Skaidrs, ka ir jānovērš tie antirekordi, kas tiek fiksēti uz šā ceļa. Pašreiz tur tiek organizēts pastiprināts darbs, izmantojot policijas patruļas gan ar trafarētām, gan netrafarētām automašīnām. Būtu labi, ja papildus šobrīd esošajam vienam fotoradaram tiktu uzstādīts vēl viens, taču ideālā variantā vajadzētu divus,» sacīja Krapsis.

Otrs lielākais martā fiksētais pārkāpums bijis 142 kilometri stundā,

bet trešais - 141 kilometrs stundā. Visos gadījumos atļautais braukšanas ātrums bijis 90 kilometri stundā.

Kopumā martā par pārkāpumiem noformēti un izsūtīti 3163 protokoli par kopējo summu 59065 eiro.

Jau ziņots, ka pagājušajās brīvdienās uz autoceļa Tīnūži – Koknese traģiskā avārijā gāja bojā jauna ģimene ar 2,5 mēnešu vecu zīdaini. Šogad vien uz autoceļa Tīnūži – Koknese bijuši 10 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ievainoti septiņi cilvēki, bet dzīvību zaudējuši pieci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu