Apbalvotas skaistākās grāmatas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grāmatu mākslas konkursā «Zelta ābele 2014» par Gada mākslinieku pasludināts Zigmunds Lapsa, bet balva par mūža ieguldījumu grāmatniecībā piešķirta SIA «Jānis Roze» izpilddirektorei Inārai Beļinkajai. Dzejas kategorijā balva piešķirta Vladimira Svetlova krājumam «Lietots». Māksliniece ir Ieva Skuja, izgatavojusi Jelgavas tipogrāfija, bet izdevējs ir «Orbīta».

Prozas kategorijā godalgots «Orbītas» autoru kolektīva darbs «Proza». Mākslinieks ir Reinis Pētersons, izgatavojusi Jelgavas tipogrāfija.

Kategorijā «Skatāmgrāmatas bērniem» balvu ieguvusi sērija, kurā ietilpst Jura Zvirgzdiņa grāmatas «Miega pasaka» un «Ziemas pasaka». Pie šo grāmatu dizaina strādājusi Laura Mortensena-Floresa, bet ilustrācijām - Anita Paegle. Izgatavojusi Jelgavas tipogrāfija, izdevējs - «Zvaigzne ABC».

Savukārt kategorijā «Lasāmgrāmatas bērniem» balvu ieguvusi Zvirgzdiņa un Ingunas Cepītes «No Rīgas līdz Rīgai. Tobiass un Tama Lielajā bibliotēku ceļojumā», kuras māksliniece ir Elīna Brasliņa. Grāmata izgatavota Jelgavas tipogrāfijā, izdevējs - «Pētergailis».

Zinātnisko grāmatu vidū uzvarētājs ir autoru kolektīva un mākslinieces Ineses Hofmanes izdevums «Gotharda Frīdriha Stendera Ābeces. Faksimili. Transkripcijas. Apceres». Izgatavojusi Jelgavas tipogrāfija, izdevis «Neputns».

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalās grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele 2014" apbalvošanas ceremonijā
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalās grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele 2014" apbalvošanas ceremonijā Foto: LETA

Kategorijā «Uzziņu literatūra» balvu ieguvis Kristīnes Zaļumas darbs «Liepupes muiža». Māksliniece ir Dita Pence, izgatavojusi Jelgavas tipogrāfija, izdevējs - «Lauku Avīze».

Tikmēr kategorijā «Mākslas izdevumi» apbalvots Jāņa Murovska un Anitas Vanagas darbs «Jānis Murovskis. Sietspiede» ar mākslinieci Inetu Berkmani. Darba tipogrāfija ir «Livonia Print», izdevējs - «Muretart».

No foto albumiem balvu ieguvusi Kaspara Gobas un Gundegas Repšes «Rīgas salas» ar tās mākslinieku Ivo Grunduli. Darbu izgatavojusi tipogrāfija «Livonia Print», izdevējs ir «Elm Media».

Grāmatas vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Ieva Bečere, Ingrīda Burāne, Roberts Koļcovs, Gunārs Krollis, Sarmīte Māliņa, Ilze Ramane un Uldis Sosnovskis.

Konkurss noticis 22.reizi. Kopā tajā 40 izdevēji bija pieteikuši 117 grāmatas, bet nominētas tika 36 grāmatas.

Konkursa organizētājs, norises koordinators un līdzekļu administrētājs ir Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, kas konkursu rīko kopš 1993. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu