LNT: Latvijas vēstniecības mašīnā Baltkrievijā atrod kontrabandas cigaretes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vēstniecībai Baltkrievijā piederoša automašīna ar diplomātiskajiem numuriem uz Lietuvas robežas pieķerta ar kontrabandas cigarešu kravu. ĀM pārstāvis arī apliecināja, ka šobrīd sākta dienesta izmeklēšana un tiek gaidīti oficiāli dokumenti no Lietuvas.

Automašīna aizturēta svētdien vakarā uz Baltkrievijas - Lietuvas robežas, Medininku postenī. Lietuvas muitniekiem radušās aizdomas un tie lūguši parādīt, kādas preces tiek vestas. Pilsonis, kura vārds netiek minēts, atvēris «Audi» bagāžnieku, taču, aizbildinoties ar diplomātisko neaizskaramību, tajā esošās lietas, kas bija pārsegtas ar audumu, pārbaudīt neļāva un bagāžnieku uzreiz aizvēris. Muitas amatpersonām vīrietis neļāva pārbaudīt arī personiskās lietas, pirmdienas vakarā vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Saistībā ar notikušo izsaukts vēstniecības pārstāvis, kura klātbūtnē automašīna pārmeklēta. To caurskatot ar rentgena kontroles sistēmu, aizdomas apstiprinājušās. Automašīnā bija paslēptas 12 kastes «Winston Blue» cigarešu.

Lielākā daļa cigarešu bija paslēpta bagāžas nodalījumā zem auduma, pārējās – čemodānos un ceļojuma somās. Provizoriskā cigarešu vērtība pārsniedz 14 tūkstošus eiro, norāda raidījums.

Ārlietu ministrija apstiprināja, ka šāds incidents patiešām ir noticis, taču tajā neesot iesaistīti Latvijas diplomāti.

Ministrijas preses sekretārs Ivars Lasis atzina, ka iesaistīta diplomātiskā mašīna, bet cigarešu vedējs nav diplomāts. Tas esot tehniskās darbinieces dzīvesbiedrs, kurš pārvietojās ar mašīnu, kurai ir diplomātiskie numuri.

Tāpat ĀM skaidro, ka pēc dienesta izmeklēšanas un iepazīšanās ar visiem materiāliem tikšot lemts par iespējamo sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu