Alkohola iznīcināšanas procedūra: smakojoša un darbietilpīga

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nodrošinājuma Valsts aģentūra (NVA) rūpējas par kontrabandas un nelegālā alkohola iznīcināšanu, un vairumu konfiscētās mantas tieši iznīcina šī valsts iestāde. Reizēm nāk talkā arī komersants, kurš vinnējis konkursā un guvis atļauju ekoloģiski atbrīvoties no grādīgā šķidruma. TVNET piedāvā apskatīt video, kā tiek iznīcināts nelegālais alkohols, arī tukšās pudeles un etiķetes.

NVA pārstāve Ieva Rekšņa TVNET atklāj, ka dienā var iznīcināt 500 litru jebkāda veida alkohola, ko pēcāk dienests ietecina kanalizācijā. Pērn NVA atbrīvojās no 90 000 litru grādīgā šķidruma (lai iznīcinātu šādu apjomu alkohola, nepieciešamas 180 dienas).

Atgādinām, ka šķidrums pirms nonākšanas dabā tiek padarīts tai nekaitīgs.

Video redzams, kā tiek iznīcināts brūnas krāsas un caurspīdīgs šķidrums: pašgatavots viskijs un atšķaidīts spirts, kā kopējais tilpums ir 60 litri – divas 25 litru un viena 10 litru kanna. Vēl 27 kastes ar tukšām pudelēm un pildītām ar caurspīdīgu šķidrumu (iepildīts atšķaidītais spirts), 5 kastes ar dažāda veida pudeļu korķiem un dažādām etiķetēm, 29 kastes ar tukšām pudelēm, 3 kastes ar tukšām pudelēm un burkām, kas pilnas ar šķidrumu atlikumiem, paštaisīta ierīci alkohola izgatavošanai un aploksne ar drošības uzlīmi.

Vēl 17 piecu litru tilpuma plastmasas pudeles un divas 25 litru plastmasas kannas, kas pildītas ar caurspīdīgu alkoholu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu