Vējonis grasās iet Bērziņa pēdās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atlaistās Saeimas ieceltais Valsts prezidents Andris Bērziņš ir saņēmis ļoti pretrunīgus vērtējumus sabiedrībā. Tomēr prezidenta amata kandidāts Raimonds Vējonis augstu vērtē aizejošā prezidenta paveikto un plāno turpināt daļu Bērziņa sākto darbu. Portāls TVNET piedāvā interviju ar Vējoni.

Jau sarunas sākumā Vējonis akcentē drošības jautājumus. Viņš vēlas redzēt Latviju drošu un gatavu reaģēt uz jebkuriem izaicinājumiem,

lai nekad neviens potenciālais ienaidnieks neuzdrošinātos uzbrukt Latvijai.

Viņš neatbalsta obligātā karadienesta ieviešanu.

Vējonis uzskata, ka mums būtu jālepojas ar Valsts prezidentu. Andris Bērziņš sevi esot parādījis kā prezidentu bez liekas ārišķības.

Vējonis pauž viedokli, ka prezidentam būtu jābauda sabiedrības atbalsts. Uz jautājumu, kāpēc projektā mansprezidents.lv saņēmis tik maz balsu, viņš min divus iemeslus: jo netaisa speciālas kampaņas, lai kāds par viņu balsotu šajā mājas lapā, kā arī ir pieteikts šajā projektā salīdzinoši nesen.

Viņš visus izskanējušos kandidātus vērtē kā cienījamus un labus.

Cienījams un labs kandidāts Vējoņa vērtējumā ir arī Sergejs Dolgopolovs, kurš pārstāv «Saskaņu».

Vējonis uzskata, ka nevajag vienmēr pīt kopā cilvēkus ar piederību kādai partijai.

Latvijas prezidenta amata kandidāts nezina, vai Krima ir Ukrainas vai Krievijas teritorija

Vējoņa ienākumu deklarācijā norādīts, ka viņam nepieder neviens nekustamais īpašums un neviena automašīna.

Vējoņu ģimenes dzīvoklis ir reģistrēts uz sievas vārda, bet mašīna ir savu nokalpojusi un atrodas pārdošanā.

Valsts prezidenta amata kandidāts ir visai atturīgs savos izteikumos par ģimeni. Viņš atklāj, ka sieva ir konsultante un mājsaimniece, bet dēli – studenti.

Strādājot par aizsardzības ministru, viņam paliek ļoti maz laika vaļaspriekiem, jo darba diena ir ļoti gara. Atrodot brīvu brīdi, viņš cenšas tikt uz sporta zāli, brauc ar riteni vai strādā dārzā.

Otro intervijas daļu TVNET varēsiet redzēt tuvākajā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu