BMW 3.0 CSL modernā versija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējā automobiļu izstādē un konkursā Concorso d’Eleganza Villa d’Este BMW dizaineru komanda prezentējusi savu skatījumu, kā varētu izskatīties septiņdesmito gadu kupejas BMW 3.0 CSL mūsdienu versija.

BMW 3.0 CSL Hommage ir auto, kas konceptuāli atbilst pirms četrdesmit gadiem izlaistajai kupejai, taču arī moderno BMW dizaina standartiem. Gluži tāpat kā septiņdesmitajos gados izlaistā kupeja, arī Hommage konceptauto iemieso CSL modeļu pamatvērtības - kupejas dizainu, sportiskumu un samazinātu svaru. Tieši šie atskaites punkti ir iekodēti apzīmējumā CSL, kura atšifrējums no vācu valodas ir Coupé Sport Leichtbau, tikai svara samazinājums, ko oriģinālajā 3.0 CSL panāca ar alumīniju, 21. gadsimta konceptuālajā auto ir iegūts ar oglekļa šķiedras palīdzību. Cik Hommage modelis sver, nav zināms, taču oriģinālais CSL modelis bija par veseliem 200 kg vieglāks nekā standarta BMW 3.0 CS.

BMW 3.0 CSL Hommage aiz platajām radiatora restes nierēm ir uzstādīts spēcīgs motors ar sešiem vienā rindā izvietotiem cilindriem. Tā darba tilpums un veiktspēja acīmredzot nav aktuāla, tāpēc BMW to nenorāda. Tā vietā vācieši piezīmē, ka iekšdedzes motoram brīžos, kad nepieciešama papildu jauda, asistē eBoost sistēmas elektromotors.

Tam nepieciešamo enerģiju dod aiz aizmugurējā sēdekļa uzstādīts bateriju bloks. Par tā uzlādes līmeni informāciju sniedz rādītājs centrālajā panelī. Interjers šajā konceptauto ir gana askētisks. Tajā atrodami divi sporta sēdekļi, sešu punktu drošības jostas, DTM sacīkšu auto stila stūre un aiz tās iebūvēts ekrāns, no kura vadītājs iegūst informāciju par ātrumu, izvēlēto pārnesumu un dzinēja apgriezieniem.

Izredzes 3.0 CSL Hommage reiz ieraudzīt uz ielas ir visai minimālas. Daudz ticamāk, ka šis tā arī paliks kā veltījums septiņdesmito gadu leģendai, jo arī iepriekšējos gados Concorso d’Eleganza Villa d’Este prezentētie BMW konceptauto, tai skaitā Gran Lusso un Z4 Zagato, tā arī ir palikuši unikāli eksponāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu