Cīņa starp ātro kredītu regulēšanu un Latvijas sportistu finansiālo atbalstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzus Latvijas iedzīvotājus ir samulsinājusi ātro kredītu stingrāka regulēšana un finansiālā atbalsta trūkums Latvijas sportistiem. Tie, kas ir ņēmuši ātros kredītus, zina, cik grūti ir tos atdot, bet sportistu fani vēlas atbalstīt Latvijas lepnumu. Par ko vispār tad ir runa, un kā pusē būt?

Saeima ir atbalstījusi likuma grozījumus, kas no nākamā gada 1.janvāra paredz stingrāku regulējumu ātro kredītu izsniegšanai, tostarp aizliedzot tos piešķirt naktī.

Ātro kredītu firma sūdzas, ka izmaiņu dēļ to darbība tiek paralizēta, kas ir absolūti nepamatots pārspīlējums.

Lai aizstāvētu savus sponsorētājus - ātro kredītu firmu, Latvijas sportisti nosūtījuši Saeimas deputātiem vēstules, kurās uzskaita savus sasniegumus un AS «4Finance» nozīmi to sasniegšanā, apgalvojot, ka ātro kredītu stingrāka regulējuma dēļ gaidāms, ka līdzšinējais finansiālais atbalsts sportistiem saruks.

Liekas, ka ne sportisti, ne viņu fani īsti nesaprot, par ko ir runa.

Šis stāsts nav par to, ka Latvijas sportisti nebūtu jāatbalsta.

Problēma ir tajā - uz kā rēķina viņi tiek atbalstīti.

Sarunā ar Eiroparlamenta deputātu Robertu Zīli noskaidrojām, ka arī ar stingrāku ātro kredītu regulējumu šo firmu peļņa joprojām būs liela. Runājot par sportistu finansiālo atbalstu, Roberts Zīle komentē: «Šī situācija ir nepatīkama, un ir skaidrs, ka Latvijas sabiedrībai ir lepnums par saviem sportistiem, bet šis nav tas gadījums, kas veicina šo lepnumu. Šo ātro kreditētāju nauda, manā skatījumā, nav visai ētiska, lai ar to reklamētos. Un, otrkārt, tā nav arī izšķirošā, kas nodrošina šiem sportistiem panākumus globālā līmenī!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu