Latvieši esot paši vainīgi, ka izpārdeva savus īpašumus ārzemniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvieši ir paši vainīgi, ka, meklējot ātras iespējas tikt pie kapitāla, bijuši gatavi pārdot mežu, tā intervijā portālam TVNET saka viens no Valsts prezidenta amata kandidātiem Raimonds Vējonis. Viņš uzskata, ka arī ārzemniekiem piederošie meži tiek atbilstoši kopti, kaut arī atsevišķās teritorijās veidojas domstarpības ar dabas aizsardzību.

Šeit pieejama intervijas pirmā daļa:

Uzrunājot aizbraucējus, Vējonis vispirms norāda, ka katram jāmīl sava valsts. Bet, lai varētu aicināt aizbraucējus atpakaļ, jārada atbilstoša ekonomiskā situācija – lai būtu darba vietas un iespējas saņemt labu algu.

Ja tāda situācija būs radīta, varēs aicināt atpakaļ cilvēkus, kas izbraukuši peļņas nolūkā.

Ja aizbraucēji atgrieztos, bet viņiem šeit nebūtu, ko darīt, rastos pretējs efekts – viņi pazaudētu jebkādu ticību Latvijas valstij.

Jautāts, kuras valsts sasniegtajam Latvija varētu censties sekot, Vējonis min Igauniju un Dāniju.

Viņš atturas nosaukt jomu, kas patlaban Latvijā ir vissāpīgākā, bet norāda, ka problēmas ir vairākās nozarēs, piemēram, izglītībā, veselībā, medicīnā.

Nesaskata problēmas mežos

Jautājām arī Vējoņa viedokli par Latvijas mežu izciršanu, par ko iepriekš TVNET daudz rakstīja. Saistībā ar to viņš runāja par vēsturiski nostiprinātām mežsaimnieku tradīcijām un mežsaimniecību kā ekonomikas kapitālu. Viņš uzskata, ka latvieši nekad neatļaujas nocirst mežu un neiestādīt vietā.

Vienlaikus viņš piekrīt, ka atsevišķās teritorijās veidojas domstarpības ar dabas aizsardzību.

Kopumā mežu joma, viņaprāt, ir ļoti labi sakārtota.

Vējonis uzskata, ka mēs paši esam vainīgi, ka mums vairs nepieder liela daļa Latvijas mežu.

Jāpārtrauc nelikumīgas bēgļu plūsmas

Savukārt, runājot par pēdējā laikā aktuālo bēgļu problēmu, Vējonis norāda, ka nelikumīgajiem robežšķērsotājiem Latvija nebūs galamērķis – mēs vairāk esam tranzītvalsts. Mums jāstiprina robežsardze, lai pārtrauktu nelikumīgas bēgļu plūsmas.

Viņš uzskata, ka Latvijai Ziemeļāfrikas bēgļu problēmai jāpieiet solidāri.

Viņš pieļauj, ka Latvijai var nākties saskarties arī ar bēgļiem no Ukrainas.

Kā sagaidīs 3.jūnija vakaru?

Sarunas noslēgumā runājam par Vējoņa plāniem, kā viņš vēlētos sagaidīt 3.jūnija vakaru, kad varētu būt zināms, vai un kurš kandidāts kļuvis par Valsts prezidentu.

Viņa statuss tajā vakarā būs atkarīgs no deputātu lēmuma. Vējonis pieļauj, ka vēlēšanu pirmajai kārtai varētu sekot otrā, kur varētu parādīties jauni kandidāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu