VIDEO: Kā trīs vasaru laikā sakārtot Rīgu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien atbalstīja ēkas slikto vizuālo vai tehnisko stāvokli aizsedzošo aizsargtīklu izmantošanas aizliegšanu no 2017.gada 1.septembra. RD īpašuma departaments norāda, ka šādi grozījumi papildus motivēs vidi degradējošu būvju un graustu īpašniekus sakārtot būves, bet kur lai tik īsā laikā ēku īpašnieki tiek pie šādiem līdzekļiem?

Intervijā ar portālu TVNET RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Buravs uzsver, ka tā saukto zaļo sietu vajadzētu aizliegt divu iemeslu dēļ:

«Pirmkārt, tas ir vides degradēšanas dēļ un, otrkārt, tas ir drošības jautājums.»

Departamenta direktors uzskata, ka trīs vasaras ir gana, lai pa šo laiku ēku īpašnieki varētu savest kārtībā savus īpašumus. «Ja 2017.gada 1.septembrī būs īpašumi, kuriem kaut atsevišķi elementi būs apvilkti ar šo zaļo sietu, mēs sāksim jau procesu, kas šobrīd ir sākts pret graustiem!» tā Oļegs Buravs.

Savukārt Rīgas Namīpašnieku biedrības valdes priekšsēdētāja Rita Bednarska teic, ka Rīga šobrīd izskatās neglīta, bet to

sakopt var tikai tik daudz, cik atļauj līdzekļi, un līdzekļu nav.

«Es domāju, ka, pieņemot šādus RD saistošos noteikumus par šo tīklu likvidēšanu vai pārejas posmu, tas ir tā pārsteidzīgi izdarīts, neapspriežoties ar namīpašniekiem. Līdz 2017.gadam - tas ir pārāk īss posms!» uzskata Rita Bednarska.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu