Finansiste Laura krasi mainīja dzīvi un kļuva par bokseri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavisam nesen Laura Riteniece (29 gadi) bija veiksmīga un ļoti aktīva finanšu jomas speciāliste, bet tagad viņa pievērsusies sportam, it īpaši boksa un bodybuilding treniņiem. Tieši šodien Laura atrodas Polijā un piedalās Bodybuilding pasaules čempionātā Shape kategorijā.

Lauras izglītība un iepriekšējā darba pieredze ir saistīta ar finanšu jomu un bankām, bet drīzumā viņa cer saņemt dokumentu, kas apliecinās, ka viņa ir kvalificēta boksa trenere. Iepriekšējos gadus Laura pavadīja, ļoti intensīvi strādājot, līdz pagājušajā gadā saprata, ka kaut kas ir jāmaina. Viņas vīrs Arnis mudināja paņemt brīvu vasaru un atpūsties. Vēlāk Laura tā arī darīja.

Ritenieku ģimenē aug divi puikas – septiņus gadus vecais Olivers un piecgadnieks Gustavs.

Tieši dēli lika Laurai aizdomāties par straujā darba ritma maiņu.
Visgrūtākais pirms sacensībām ir tas, ka nedrīkst dzert ūdeni, lai ķermenis pagūtu nožūt un muskuļi labāk izceltos
Visgrūtākais pirms sacensībām ir tas, ka nedrīkst dzert ūdeni, lai ķermenis pagūtu nožūt un muskuļi labāk izceltos Foto: no personīgā arhīva

«Mans galvenais klikšķis bija tad, kad aizgāju uz Māmiņdienu savu bērnu bērnudārzā. Mums bērni uzzīmē mammu un apraksta viņu. Gustava aprakstā par mani bija teksts - no rīta, kamēr es guļu, mana mamma jau strādā, kad es ceļos, viņa jau ir darbā, kad es atnāku no bērnudārza, viņa vēl strādā, kad es eju gulēt, viņa ir tikko atnākusi mājās, bet turpina strādāt.

Bērns rakstīja, ka viņa mammai garšo gaļa, bet Laura gaļu vispār neēd.

Tajā mirklī, kad to lasīju, man tas likās vistraģiskākais, kas vispār var būt. Neskatoties uz to, ka es katru dienu cenšos bērnu aizvest uz bērnudārzu un pavadīt ar viņu brīvdienas, viņš par mani gandrīz neko nezina vai arī ir uzrakstījis tāpat kā citi bērni..

Laura ļoti priecājas par saviem dēliem
Laura ļoti priecājas par saviem dēliem Foto: no personīgā arhīva

Bērns bija arī uzrakstījis, ka ar mammu spēlē spēles. Braucot mājās, Gustavs teica, ka melojis, jo patiesībā mēs neko kopā nedarām. Tajā mirklī man likās, ka tā nauda, ko teorētiski varu nopelnīt, un tas, ka brīvdienās mēģinu ar dēliem aiziet uz visām iespējamām vietām, ko viņi grib, nav analogs visām lietām, ko es daru, ja esmu viņiem blakus.»

Laura saprata, ka tālāk tā vairs nedrīkst iet.

Sēžot Māmiņdienas pasākumā un klausoties bērnu dziesmiņās, viņai vairākkārt zvanīja no darba. Viņa apzinājās, ka pat uz divām stundām nevar atslēgties no darba, kaut arī par brīvdienu bija pabrīdinājusi pirms mēneša. «Man tāpat bija jājūtas slikti, ka es nestrādāju.»

Drīz pēc tam viņa aizgāja no darba un, vēloties aizpildīt vasaras dienas, sāka trenēties – skriet un doties uz sporta zāli.

Laura ir gandarīta, ka tagad, kad aizgājusi no saspringtā darba, var izvadāt dēlus uz treniņiem
Laura ir gandarīta, ka tagad, kad aizgājusi no saspringtā darba, var izvadāt dēlus uz treniņiem Foto: no personīgā arhīva

Viņas vīrs Arnis, kas ir boksa treneris, tolaik esot teicis, ka drīz vien sieva no sporta zāles pazudīšot, bet izrādījās citādi – viņā ieslēdzās spīts. Sākumā viņa gāja uz sporta zāli viena pati un agri no rīta, jo kaunējās, ka daudz ko nevar izdarīt. Bet vēlāk vīrs ierosināja aiziet uz meiteņu grupu. «Aizgāju, nopētīju, sapratu, ka nav nemaz tik traki, un sāku iet.

Vienā dienā sapratu, ka man tas viss patīk.

Laura piekrīt pētījumiem, ka sports izraisa laimes hormona izdalīšanos un palīdz izvēdināt galvu. Pēc laika viņa jau dzirdēja apkārtējos sakām: «Ja Laura divas dienas nav trenējusies, viņa ir nikna.»

Ritenieku ģimenē ar boksu nodarbojas gan vīrs, gan sieva
Ritenieku ģimenē ar boksu nodarbojas gan vīrs, gan sieva Foto: no personīgā arhīva

Trenējoties Laura iepazinās ar Bodybuilding Shape jomā labi pazīstamo un pieredzējušo Anitu Pužuli, kura ieteica arī Laurai pamēģināt. Sākumā Laura atteicās kāpt uz skatuves, bet pamazām aprada ar šo domu. Rudens sākumā viņa sāka trenēties sacensībām – pirmās bija plānotas 17.maijā. Apkārtējie cilvēki izteica dažādus padomus un replikas, bet Laura bija apņēmības pilna turpināt iesākto, jo darīja to sevis dēļ.

Grūtākais bija nevis neēst pirms sacensībām, bet izturēt apkārtējo cilvēku bažu pilnos vaicājumus par neveselīgumu un nogurumu.

Laura jautā, kāpēc neviens neiet iekšā ātrajās ēstuvēs un neaizrāda tur sēdošajiem cilvēkiem, ka viņi ēd neveselīgi.

Sportošana Laurai palīdzējusi kļūt pašpārliecinātākai
Sportošana Laurai palīdzējusi kļūt pašpārliecinātākai Foto: no personīgā arhīva

Tagad Laura ar dēliem pavada kopā daudz vairāk laika. Sieviete jūt, ka puikas atbalsta viņas treniņus un ir lieli līdzjutēji, redzot mammu uz skatuves.

Vislielākais prieks, stāvot uz skatuves, bija dzirdēt, ka mazais dēls bļāva – tā ir mana mamma!

Portāls TVNET vēl Laurai veiksmi un izturību šodienas sacensībās!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu