Par aizbraucējiem gribētu izveidot īpašu likumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par aizbraucējiem varētu izveidot īpašu likumu - tā intervijā portālam TVNET saka Valsts prezidenta amata kandidāts Egils Levits. Viņš arī uzskata, ka ātro kredītu nozare izmanto cilvēku traģisko situāciju un tāpēc būtu rūpīgi jāraugās, kādos gadījumos ātros kredītus piešķirt.

Te pieejama intervijas pirmā daļa:

Jautāts par Latvijas iedzīvotāju etnisko sašķeltību, Levits norāda, ka demokrātiska sabiedrība vienmēr ir plurālistiska sabiedrība. Mēs esam sašķelti arī citās jomās, piemēram, bagātākajos un nabadzīgākajos.

Prezidenta galvenais uzdevums ir redzēt valsti kopumā un vienot dažādās sašķeltās grupas.

Levits uzskata, ka prezidentam jāpasaka arī nepopulāras lietas.

Viņš neatbalsta iepriekš izstrādāto obligāto veselības apdrošināšanas kārtību, jo tā nenosedza visus iedzīvotājus.

Levita paziņu loks Latvija esot lielāks nekā vidēja politiķa paziņu loks.

Levits sevi uzskata par dažādās jomās pieredzējušu cilvēku, kas var palīdzēt prezidenta amatā.

Viņš priecājas, ka nav iesaistīts politiķu intrigās.

Runājot par imigrantiem, Levits saka, ka latviešiem nedraud izmiršana imigrantu dēļ, bet tāpēc, ka latviešu dzimstība ir pārāk maza un latvieši aizplūst uz citām valstīm. Viņš norāda, ka iepriekš Latvija uzņēmusi lielu skaitu ieceļotāju un daudz latviešu ir dzimuši ārpus Latvijas, tāpēc viņš neredz vajadzību uzņemt jaunus imigrantus. Eiropas Savienības ietvaros gan ir brīva cilvēku kustība.

Bet Ziemeļāfrikas bēgļu jautājums ir humāns jautājums, kurā latviešiem jābūt jūtīgiem, jo pēc Otrā pasaules kara rietumvalstis uzņēma latviešu bēgļus.

Latvieši nedrīkst aizmirst, ka kādreiz citas valstis uzņēma mūsu bēgļus.

Bēgļu jautājums jārisina ar efektīvas Eiropas Savienības politikas palīdzību.

Levits aicinātu atgriezties Latvijā tos iedzīvotājus, kas ir pārcēlušies uz dzīvi citās valstīs ekonomisku apstākļu dēļ. Jāpanāk, ka aizbraucēju piesaiste ir Latvijai neatkarīgi no tā, kur viņi dzīvo. Prezidents varētu veicināt, ka aizbraucēji iesaistītos Latvijas dzīvē.

Par aizbraucējiem varētu izveidot īpašu likumu.

Tajā varētu noteikt, kā sakārtojama emigrantu praktiskā dzīve.

Savukārt ātro kredītu nozare izmanto cilvēku traģisko un pat bezizejas situāciju, Levits teica. Risinot problēmu ar ātrajiem kredītiem, cilvēki nonāk vēl dziļākā bedrē. Tādēļ būtu ļoti rūpīgi jāraugās, kādos gadījumos ātros kredītus piešķirt.

Nedrīkst izmantot cilvēku grūto situāciju, lai gūtu peļņu.

Levitam pieder vairāki nekustamie īpašumi dažādos novados, kā arī maza Mercedes automašīna, ar ko var ērti pārvietoties pa pilsētu.

Levita sieva ir ginekoloģe. Dēls gatavojas kļūt par ārstu, bet meita strādā Eiropas Savienības Padomes sekretariātā Latvijas prezidentūrā.

Viņam reti gadās situācijas, kad nezina, ko sadarīt. Brīvos brīžos Levits daudz lasa (iesaka ātrlasīšanu), bet reizi nedēļā dodas peldēt.

Savu 60. dzimšanas dienu, kas gaidāma 30. jūnijā, viņš plāno pavadīt kopā ar tuviniekiem šaurā lokā.

Levits cer savu 60.dzimšanas dienu sagaidīt kā Valsts prezidents.

Te pieejama intervijas pirmā daļa:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu