Google un Levi's izstrādā viedu apģērbu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Google struktūrvienība Advanced Technology And Projects (ATAP) ikgadējā Google I/O izstrādātāju konferencē, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Sanfrancisko, paziņoja, ka ir izstrādāti jauna tipa kustību sensori iestrādāšanai audumā. Tā būtu iespēja radīt viedu apģērbu, kura radīšanā viens no partneriem sākumposmā ir zīmols Levi's.

Prezentējot viedā apģērba projektu Project Jacquard, Google pārstāvis Ivans Pupirjovs norādīja, ka ir tērpies nākamās paaudzes žaketē. Tās izgatavošanā izmantotajā audumā ir ieausti sensori, kuri nekādi neietekmē apģērba lietojamību, praktiskumu un tīrīšanas iespējas, raksta Newsru.com.

Pupirjovs pavēstīja, ka šādas žaketes valkātājs, piemēram, varēs ar tās starpniecību ieslēgt viedtelefonu, lai atbildētu uz ienākošo zvanu. Iespējas varētu būt visdažādākās, taču to varētu paveikt, piemēram, ar pieskārienu piedurknei. Tikpat labi no auduma izgatavotu skārienpaliktni varētu uzšūt uz elkoņa, uz krēsla rokas balsta un citur.

Viedo audumu var krāsot un tas ir elastīgs, tāpēc no praktiskā viedokļa ērti lietojams. Tāpat viedā auduma pavedienus var jaukt ar cita tipa audumu, no kā izgatavots apģērbs. Kā atzīmē Newsru.com, viedauduma sensoru klājums spēj atšķirt vairākus pieskārienus vienlaicīgi, kā arī noteikt pieskāriena virsmas laukumu.

Eksperimentālais auduma paraugs, kas tika demonstrēts Google I/O, tika izgatavots sadarbībā ar britu kompāniju Savile Row. Kompānija Levi's tikmēr varētu iesaistīties viedā džinsu apģērba ražošanā. To apliecinājis kompānijas globālās inovāciju produkcijas vadītājs Pols Dilindžers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu