VIDEO: Galante sūta bučiņas un aicina uz vienpadsmito «Summertime»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau vienpadsmito gadu Jūrmalā mūzikas baudītājus priecēs starptautiskais mūzikas festivāls «Summertime - aicina Inese Galante». Šogad šā festivāla ietvaros pirmo reizi notiks arī bezmaksas meistarklases gan jauniem mūziķiem, gan pieredzējušiem māksliniekiem. Intervijā Galante atklāj, cik ļoti mīl cilvēkus, aicina visus uz festivālu un sūta bučiņas.

Festivālā «Summertime - aicina Inese Galante», kas Dzintaru koncertzālē norisināsies no 10. augusta līdz 16. augustam,

pirmo reizi notiks meistarklases,

preses konferencē pastāstīja dziedātāja Inese Galante.

Meistarklasēs 10.augustā, 11.augustā un 12.augustā gan jaunie mūziķi, gan pieredzējuši mākslinieki varēs papildināt zināšanas pie

vijolnieces Lidijas Baihas, diriģenta un pianista Matiasa Flecbergera, «Canadian Brass» un diriģenta Ekharta Vicika.

«Ideja par meistarklasēm mums ir bijusi jau kādu laiku, un beidzot tā ir realizējusies,» uzsvēra Galante, norādot, ka meistarklases būs atvērtas ikvienam interesentam.

Arī Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone uzsvēra festivāla izglītojošo funkciju, gan meklējot jaunos talantus, gan izglītojot jau pieredzējušus mūziķus.

Festivāla programmā Galante šogad sola pārsteigumus, kā arī tādu mūziķus priekšnesumus, kas viņu pašu sajūsmina. Līdzās latviešu mūziķiem uzstāsies viesi no Kanādas, ASV, Spānijas, Krievijas, Vācijas un Lielbritānijas. Katru koncertu sāks kāds no jaunajiem mūziķiem - konkursa «Ineses Galantes talanti» laureāts.

Festivāla atklāšanas koncertā uzstāsies austriešu vijolniece Lidija Baiha kopā ar diriģentu, pianistu un kolēģi kamermūzikā Matiasu Flecbergeru. Viņi kopā ar «Festivāla orķestri» klausītājiem atskaņos savu koncertuzvedumu «Magic of the Violin». Koncertuzvedums tieši Jūrmalā svinēs pasaules pirmizrādi. Koncertā uzstāsies arī Galante kopā ar tenoru Andreasu Šāgeru.

11.augustā festivālā uzstāsies «Grammy» un «Echo Klassik» balvu laureāti, metālpūšamo instrumentu kvintets «Canadian Brass», savukārt 12.augustā notiks koncerts, kurā uzstāsies vokāliste, saksofoniste un trompetiste Andrea Motisa. Viņa uz skatuves saspēlēsies ar savu skolotāju, saksofonistu un basistu, katalāņu mūzikas pārstāvi Huanu Čamorro.

13.augustā Dzintaru koncertzālē notiks itāļu mūzikai veltīts koncerts «Bel canto», kurā uz skatuves satiksies dueti. Koncertā diriģenta Vicika vadībā dziedās Egils Siliņš, Sergejs Jēgers, Raimonds Bramanis, Ilona Bagele, kā arī Galante.

Festivālā 14.augustā uzstāsies viesi no Londonas «The Swingles», kuri izpildīs «a capella» mūziku. «The Swingles» vēsturiski ir saistīti ar piecu «Grammy» balvu laureāti, 60.gados nodibināto «The Swingle Singers». Kā norādīja Galante, lai gan ir nomainījusies paaudze, tradīcijas tiek turpinātas.

15.augustā skanēs džeza mūzika. Festivālā jau otro reizi ciemosies džeza pianists Daniils Krāmers no Krievijas, kuram pievienosies trompetists un sketa meistars no ASV - Džoijs Morants. Vakara programma būs veltīta mūziķim Luisam Ārmstrongam.

Savukārt 16.augustā notiks galā koncerts, kurā, pēc Galantes teiktā, «sagaidāms viss un vēl vairāk». Kopā ar Galanti uzstāsies mākslinieki, kurus viņa sauc par draugiem un domubiedriem. Uz skatuves kāps Krāmers kopā ar Morantu, Bramanis, Jēgers, kā arī Intars Busulis. Koncertā uzstāsies arī Sanktpēterburgas skolu apguvusī un Latvijas publikai jau zināmā dziedātāja mecosoprāns Oļesja Petrova. Dzintaru koncertzālē uz skatuves kāps arī «crossover» ansamblis «Dagamba», kas pašlaik gatavojas priekšnesumam Glastonberijas festivālā.

Festivāls šogad notiks jau 11.reizi. Šā gada tēma ir balss visās tās izpausmēs. Ar koncertu 7.jūlijā Rīgas Domā notiks «Summertime prelūdija. Baham un Hendelim - 330». Koncertā Galante uzstāsies kopā ar ērģelnieku Aivaru Kalēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu