Mācībās «Saber Strike» piedalās stratēģiskais bumbvedējs B52

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mācībās «Saber Strike» piedalās stratēģiskais bumbvedējs B52. Bumbvedējs bāzējas Lielbritānijā.

Jau vēstīts, ka kopš 8.jūnija notiek militārās mācības «Saber Strike 2015», kurās kopumā piedalās vairāk nekā 6000 karavīru. Militārās mācības norisināsies līdz 19.jūnijam, un tajās piedalās karavīri no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Lielbritānijas un ASV.

Ādažu poligonā un tam pieguļošajā teritorijā norisinās mācību lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalās vairāk nekā 1000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī ASV, Lielbritānijas un Somijas. Latvijā lauka taktiskā vingrinājuma laikā notiks Baltijas bataljona nacionālā līmeņa sertificēšana dalībai NATO Reaģēšanas spēkos.

«Saber Strike» ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010.gada. Tās ir iekļautas arī NATO vadīto mācību sērijā «Allied Shield». Mācību uzņemošā valsts šogad ir Lietuva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu