Latgalē konstatē līdz šim lielāko kontrabandas cigarešu kravu; aiztur arī muitniekus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde 2.jūnijā Ludzā aizturēja sešas personas par 32 760 800 kontrabandas cigarešu nelikumīgu ievešanu no Krievijas. Šis ir lielākais aizturēto kontrabandas cigarešu daudzums, kas konstatēts vienā reizē VID Muitas policijas pastāvēšanas laikā. Novērstais kaitējums valstij naudas izteiksmē ir aptuveni 4,9 miljoni eiro.

Saistībā ar cigarešu kontrabandu aizturēti trīs muitas darbinieki, viens robežsardzes darbinieks un divi šoferi.

Veicot operatīvās informācijas pārbaudi, 2.jūnijā VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonas uz Terehovas-Ludzas ceļa apturēja divas automašīnas-kravas vilcējus. Tajās bez jebkādas piesegkravas tika konstatētas 18 578 800 cigaretes «Премьер», 2 869 800 cigaretes «NZ Gold» un 1 910 000 cigaretes «Фэст» ar Baltkrievijas akcīzes preču markām, kā arī 2 968 200 cigaretes «Bayron White», 5 796 000 cigaretes «Bayron» un 638 000 cigaretes «Kiss» ar Krievijas akcīzes preču markām.

Automašīnas šajā dienā bija iebraukušas no Krievijas Latvijā caur Terehovas muitas kontroles punktu it kā tukšas, bez kravas. Automašīnu vadītāji VID Muitas policijas amatpersonām uzrādīja tranzīta kravas pavaddokumentus, taču, pārbaudot datus, tika konstatēts, ka deklarācijas ar šādiem numuriem, datumu un kravu nav formētas un pavaddokumenti ir viltoti.

VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta trešo daļu par kontrabandas ceļā ievesto muitošanai pakļauto preču – 32 760 800 cigarešu pārvietošanu Latvijas muitas teritorijā no Krievijas caur muitas kontroles punktu «Terehova» divās kravas mašīnu puspiekabēs.

Kopā tika aizturētas sešas personas - no tām trīs muitas amatpersonas un viena robežsardzes amatpersona. Visas personas tika atzītas par aizdomās turētām un tām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Ņemot vērā, ka muitas un robežsardzes amatpersonas tiek turētas aizdomās par noziedzīgu nodarījumu, kas veikts, pildot amata pienākumus muitas kontroles punktā «Terehova», visām četrām amatpersonām ir piemērots drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu