Pedofilu Pušņakovu Latgalē atklāja viesnīcas darbinieki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Identiska situācija, identisks noziegums - tā par policijas aizturēto Rēzeknes Krievu biedrības vadītāju Aleksandru Pušņakovu var teikt, analizējot viņa iepriekš veikto dzimumnoziegumu ar nepilngadīgu zēnu Rēzeknē 2011.gadā. Tikai tur, atšķirībā no Rīgas, atbilstoši reaģēja viesnīcas darbinieki, kuri izsauca policiju, kas taksistu aizturēja, trešdien vēstīja LTV ziņu raidījums «Panorāma».

Rēzeknē, kur vienā no viesnīcas «Latgale» numuriem ziemas naktī pirms četriem gadiem skanēja palīgā saucieni, viesnīcas darbinieki par to runā nelabprāt un nepiekrīt stāstīt pat anonīmi. Atnākuši divi puikas - 12 un 14 gadus veci. Teikuši, ka pie tēvoča Sašas nāk. Ap divpadsmitiem naktī darbinieki palikuši tramīgi - kur zēni? Kāpēc nenāk laukā?

Žurnālistu uzrunātā viesnīcas darbiniece atsakās par notikušo runāt, norādot, ka ir pagājuši pieci gadi un viņa grib dzīvot mierīgi. Daudz runīgāks nav arī sazvanītais apsardzes darbinieks, kurš reaģēja uz izsaukumu todien: «Viņš viens bija, numurā, jā, un puika bija uz balkona. Nu, paslēpts.»

Toreiz policija bijušo Krievu biedrības vadītāju Aleksandru Pušņakovu aizturēja par mēģinājumu seksuāli izmantot 14 gadus vecu pusaudzi. Tiesā Pušņakovs savu vainu atzina, un

cietušajam, kurš nāca no trūcīgas daudzbērnu ģimenes, samaksāja morālu kompensāciju – 1000 latu.

Pēc iznākšanas no cietuma devās strādāt uz Norvēģiju, no kurienes atgriezās pērn pirms jaunā gada, un atrada darbu Rīgā.

Viņa draugs Valērijs Orlovs, uzzinot par atkārtotu dzimumnoziegumu, saka – tas pārvilcis svītru visam. «Tas ir šoks! Jo, kad bija pirmā tiesvedība, es tam neticēju. Es viņu labi pazīstu, jā, kā draugs, un tolaik šķita, ka tam visam ir politisks motīvs,» atzīst Orlovs.

Politisks motīvs lietai varēja būt Pušņakova brāļa Anatolija dēļ, kurš ir Rēzeknes domes deputāts un, iespējams, iesaistīts savstarpējā rēķinu kārtošanā. Aleksandrs darbojies tikai nevalstiskā sektorā – vadot Rēzeknes Krievu biedrību. Toreiz

pēc šīs skaļās lietas vairāki biedrības pārstāvji lūdza mainīt nevalstiskās organizācijas vārdu, lai viņus nesaistītu ar Pušņakovu.

Tā tapa Krievu kopiena.

«Aleksandram pašam ir četri bērni, tāpēc tas liekas prātam neaptverami.

Zinu viņa sievu, šajā situācijā visvairāk žēl ir viņas. Viņa taču viņam noticēja, piedeva un sagaidīja no apcietinājuma,» norāda Orlovs.

Pušņakova ģimenē ir divi lieli bērni, un divi – pavisam mazi. Viens dzima īsi pirms došanās uz cietumu izciest sodu par iepriekšējo dzimumnoziegumu. Satiktie pilsētnieki ir dzirdējuši par novadnieka apcietināšanu par to pašu noziegumu.

Turpat pie viesnīcas sastopami taksisti – bijušie Pušņakova kolēģi. Vieni par šāda nozieguma atkārtošanu ir šokā un saka: «Nošaut tādus, un viss!» Bet bijušais kolēģis Vitālijs paliek pie sava – bijusi safabricēta iepriekšējā lieta, arī šajā nekas nav pierādīts: «Tā ir provokācija. Tikai un vienīgi! Piedzēries vīrietis nespēj drāzties ne ar zēniem, ne meitenēm. Paskatieties tiesu materiālus, kas tieši tur bija. Cik promiļu viņam bija!»

Viņš paliek pie tā, ka tas ir žurnālistu izdomājums, lai gan apstākļi ir identiski. Lietā esot pārāk daudz iespējamību un pārāk maz faktu. Tikmēr policija Rīgā apstiprina, ka pēc Pušņakova un viņa līdzzinātāja foto publicēšanas masu medijos atsaukušies vēl vairāki cietušie, un izskatās, ka šoreiz lietā par nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu būs vairākas epizodes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu