VIDEO: Vai policija izmanto pārmērīgus spēka paņēmienus?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalifornijas štatā, ASV, noris izmeklēšana, vai policijas darbinieki ir izmantojuši pārmērīgu spēku pret aizdomās turamo, kurš piekauts ar neskaitāmiem steka sitieniem. To visu nofilmējis kāds aculiecinieks un otrdien, 9.jūnijā, publicējis video internetā.

Piekautais aizdomās turamais identificēts kā 28 gadus vecais Hosē Velasko, kurš Salainas pilsētā uz ielas uzbrucis savai mātei.

Policijas darbinieki izmantoja stekus un policijas šautenes, kas šauj ar elektrošoka adatām, lai iegūtu kontroli par Hosē.

Garāmbraucošs motociklists šo starpgadījumu, kas norisinājās 5.jūnijā, nofilmējis un ievietojis «YouTube» kanālā. Šis video vien dažu dienu laikā ir sasniedzis vairāk nekā 170 000 skatījumu un ir kļuvis par svarīgu apspriedes tematu - vai tiešām policijas darbiniekiem šāda spēka lietošana ir pieļaujama?

Salainas pilsētas policijas priekšnieks Kelly McMillin apgalvo, ka skats, kā policisti piekauj Hosē, ir biedējošs, bet tajā pašā laikā šis video neparāda visu reālo situāciju, jo nofilmēts nav mirklis pirms tam, kā

Hosē uzbrūk pats savai mātei, tajā skaitā pagrūžot viņu uz ielas, kur brauc mašīnas.

Pats Hosē vēlāk atzinis, ka notikuma laikā viņš bijis narkotisko vielu ietekmē.

Hosē tiesas prāva notiks 8 jūlijā, bet policijas darbinieki, kas bija iesaistīti dramatiskajā notikumā, pagaidām no darba nav atstādināti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu