VIDEO: Irākā lauksaimnieku audzētie dārzeņi tiek nomainīti pret importētajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākā drošības apsvērumu dēļ lauksaimniecības produktu iekšzemes pārvadāšana ir kļuvusi neierasti apgrūtinoša, tā rezultātā Irākas pilsēta Suleimānija tagad ir atkarīga no Turcijas un Irānas importētajām pārtikas precēm.

Vietējais fermeris stāsta, ka lauksaimniecība Irākā bija ļoti laba. Viņi audzējuši gurķus, tomātus, melones un daudzus citus augļus un dārzeņus, un pat eksportējuši dateles. Tagad viņiem vairs nav valdības atbalsta, tādēļ arī lauksaimniecība Irākā ir krietni pasliktinājusies.

Produkti tiek ievesti no Sīrijas, Turcijas, Irānas un pat no Eiropas valstīm un Āfrikas, bet tik un tā

lielākā daļa ievesto produktu nav tik labi kā bija tie, ko audzējuši paši.

Tie nav tik garšīgi, bieži vien ir saldēti, un to piegāde prasa daudz laika.

Suleimānijas lauksaimniecības departamenta direktora vietnieks Rizgars Kadars apgalvo, ka viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ viņu lauksaimniecības ražošana ir samazinājusies, ir tas, ka lielākā daļa fermeru ir pametuši ciemus, lai dotos dzīvot uz pilsētām. Otrkārt, ražošanas izmaksas Irākā ir krietni augstākas nekā tās kaimiņvalstīs. Treškārt, Irākas lauksaimnieki nespējot vairs tik kvalitatīvi nodarboties ar lauksaimniecību klimata un vides izmaiņu dēļ.

Daudzi vietējie apgalvo, ka pie vainas ir Irākā esošā drošības krīze, kas arī kavē vietējo transportēšanas sistēmu: vietējo iedzīvotāju audzētajiem produktiem ir neiespējami sasniegt šo reģionu.

Vietējie fermeri, kā, piemēram, Rabi Dhari, uzskata, ka

vainojama valdība un tās atbalsta trūkums.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu