Astronautu ikdiena superaugstā izšķirtspējā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā aeronautikas un kosmosa aģentūra (NASA) publiskojusi video, kurā astronautu sadzīves apstākļi un ikdiena iemūžināta caur «īpaši dzidru lēcu», vēsta Reuters.

Šis video ir filmēts 4K jeb Ultra High Definition (UHD) kvalitātē, un NASA norāda, ka tas ne tikai sniegs pētniekiem uz Zemes labāku ieskatu, kā tiek veikti eksperimenti Starptautiskajā kosmosa stacijā, bet arī jebkuram interesentam dos iespēju palūkoties uz planētu no apmēram 400 kilometru augstuma vēl nebijušā kvalitātē. 4K video izplatījumā jau ir tapuši iepriekš, taču šis NASA materiāls acīmredzot nozīmē, ka UHD drīzumā kļūs par standartu.

Jāpiezīmē, ka konkrētais video ir tapis pirms kāda laika. Tajā, gatavojam kosmisko hamburgeru, cita starpā redzams amerikāņu astronauts Terijs Virtss, kurš līdz ar Eiropas kosmosa aģentūras astronauti Samantu Kristofereti un Krievijas pārstāvi Antonu Škapļerovu ar mēneša nokavēšanos no 199 dienas garās misijas uz Zemes atgriezās ceturtdien, 11.jūnijā. Tāpat videomateriālā iemūžināts arī NASA astronauts Skots Kellijs, kurš kosmosā uzturēsies veselu gadu, tā palīdzot gūt nenovērtējamu informāciju, lai perspektīvā cilvēce varētu doties kosmosa dzīļu izpētē. Vispirms uz ceturto planētu no Saules - Marsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu