Jāņu ēdienkartei: knapsieriņi un rabarberu kvass

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laiks gatavoties Jāņiem, būtiski - ko liksim galdā! Sadarbībā ar viesnīcas viesnīcas "SemaraH Hotel Metropole» restorāna «De Commerce Gastro Pub 1871» šefpavāru Jāni Melnalksni «Egoiste» šoreiz mācījās gatavot teicamu alus uzkodu - knapsieriņus. Bet tiem, kam alus neiet pie sirds, - iesakām iemācīties pagatavot rabarberu kvasu!

KNAPSIERIŅI

Nepieciešams

  • Ķimenes
  • Biezpiens (vēsturiski receptē tiek izmantots sastāvējies vai nedaudz ieskābis biezpiens)
  • Sāls

Pagatavošana

Aplej ķimenes ar verdošu ūdeni, tā atdzīvinot to aromātu.

Biezpienam pievieno ķimenes un sāli. Kārtīgi samīca viendabīgā masā - jo biezpiens būs ilgāk stāvējis, jo tas vieglāk padosies.

No masas veido nelielus knapsieriņus - bumbiņu vai konusiņu formā. Jo knapsieriņi ir mazāki, jo ātrāk tie, zem marles stāvot, izžūs. Aptuvenais žāvēšanas laiks - no pāris dienām līdz pat nedēļai!

Žūstot ilgāk, knapsieriņi kļūst cietāki un vieglāk graužami. Glabāt varēsi pat veselu mēnesi.

RABARBERU KVASS

Nepieciešams

  • Rabarberi - 500 g
  • Cukurs - 300 g
  • Ūdens 3 l
  • Neplaucētas rozīnes - ieraugam

Pagatavošana

Rabarberu sagriežam, aplejam ar verdošu ūdeni - paturam 5 minūtes. Nolejam. Tad ievietojam ūdenī, pievienojam cukuru, rozīnes un ļaujam norūgt.

Ja stāv siltumā un pa dienu ieliekam - nākamajā dienā jau kvass ir dzerams.

Kad dzēriens ir nostāvējies, nokāšam, iepildām pudelēs un glabājam vēsumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu