Jaunietis baznīcā ASV nošauj deviņus cilvēkus

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā uzbrucējs - 21 gadu vecs baltais vīrietis - atklājis uguni uz melnādaino baznīcu Čarlstonā, Dienvidkarolīnas pavalstī, nogalinot deviņus cilvēkus.

Apšaude sākās ap plkst.21 pēc vietējā laika (plkst.4 pēc Latvijas laika) pie Emanuela Afrikāņu metodistu episkopālās baznīcas, kas ir senākā šīs konfesijas baznīca ASV dienvidos.

Policija identificējusi uzbrucēju kā 21 gadu vecu balto vīrieti, kas ģērbies sporta kreklā, džinsa biksēs un sporta apavos. Viņš joprojām nav notverts.

Ierodoties nozieguma vietā, policija atrada astoņus cilvēkus mirušus baznīcā, bet devītais nomira slimnīcā, atklāja Čarlstonas policijas priekšnieks Gregorijs Mallens.

Vēl viens cilvēks apšaudē ievainots un saņēmis medicīnisko palīdzību.

«Neaptverami, ka mūsdienu sabiedrībā kāds ienāk baznīcā, kad cilvēki sapulcējušies uz lūgšanām, un atņem viņiem dzīvību,» sacīja Mallens, piebilstot, ka notikušais acīmredzami jākvalificē kā tā dēvētais naida noziegums.

Neviens no upuriem vēl nav identificēts, bet pazīstamais cilvēktiesību aizstāvis garīdznieks Als Šārptons tviterī paziņoja, ka nogalināto vidū ir Emanuela Afrikāņu metodistu episkopālās baznīcas mācītājs, Dienvidkarolīnas Senāta loceklis Klements Pinknejs.

Pēc apšaudes dievnama apkārtnē tika izsludināta trauksme, jo pastāvēja bažas par tur, iespējams, paslēptu spridzekli.

Teritorija tika pārmeklēta un atzīta par drošu.

Aizdomās par iespējamo saistību ar apšaudi policija aizturēja vīrieti ar mugursomu un fotoaparātu, bet vēlāk paziņoja, ka uzbrucējs joprojām nav notverts.

Vietējā raidorganizācija WCSC ziņo, ka notikuma vietā ieradušies Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti.

Pār rajonu patrulē helikopters, un pie baznīcas sapulcējušies cilvēki, kuri aizlūdz par nogalinātajiem un viņu ģimenes locekļiem.

Bijušais Floridas gubernators Džebs Bušs, kurš šonedēļ oficiāli paziņoja par savu nodomu startēt 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, pēc apšaudes atcēla ceturtdien plānoto vizīti Čarlstonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu