Tev vēl ir pēdējā iespēja kļūt par miljardieri!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl līdz mēneša beigām katram ir iespēja kļūt par īstu multimiljardieri - viss, kas jādara, jādodas uz valūtas krīzes nomocīto Zimbabvi. Valsts šomēnes sākusi no apgrozības izņemt Zimbabves dolāru, kurš ar 1. jūliju tiks aizstāts ar ASV dolāriem.

Zimbabves valdība pieņēmusi lēmumu, ka katrs bankas konts, kurā ir no nulles līdz 175 kvadriljoniem Zimbabves dolāru, tiks samainīts pret kontu, kurā atradīsies pieci ASV dolāri.

Ja kontā naudas ir vairāk, tad tā tiks mainīta pēc oficiālā maiņas kursa - 35 kvadriljoni Zimbabves dolāru pret vienu ASV dolāru.

Savukārt Zimbabves dolāra banknotes, kuras to milzīgā nomināla dēļ kļuvušas par savdabīgiem suvenīriem tūristu vidū, tiks mainītas pēc šāda kursa: 250 triljoni Zimbabves dolāru pret vienu ASV dolāru.

Valūtas maiņas procesu plānots noslēgt līdz septembrim.

Zimbabvē jau daudzus gadus milzīgās inflācijas dēļ nacionālā valūta praktiski vairs netika izmantota un to aizstājuši ASV dolāri un Dienvidāfrikas randi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu