Dienvidkorejā MERS vīrusa upuru skaits pieaug līdz 24 cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejā Tuvo Austrumu respiratorā sindroma (MERS) uzliesmojumā mirušo skaits ir sasniedzis 24, bet apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 166, piektdien informēja Veselības ministrija.

Slimības upuru skaits pēdējās dienas laikā ir pieaudzis par vienu cilvēku, bet inficēšanās gadījumu skaits - arī par vienu.

Karantīnā piektdien atradās 5930 cilvēki - par 12% mazāk nekā ceturtdien.

Gandrīz visi inficēšanās gadījumi Dienvidkorejā līdz šim ir notikuši slimnīcās, kur vīruss pārnēsāts kontaktos starp pacientiem, personālu un tuviniekiem. Seulas dienvidos esošais «Samsung» Medicīnas centrs, kur notikusi gandrīz puse inficēšanās gadījumu, svētdien apturēja lielāko daļu pakalpojumu.

No 166 inficētajiem 24 ir miruši, bet 30 ir izārstēti un izrakstīti no slimnīcām. Slimnīcās vēl tiek ārstēti 112 inficētie.

ANO Pasaules veselības organizācijas (WHO) vadītāja Mārgareta Čana ceturtdien pauda piesardzīgu optimismu par Dienvidkorejas spēju ierobežot šīs slimības izplatīšanos. Laba ziņa ir arī tā, ka zinātnieki nav konstatējuši nekādas šā vīrusa ģenētiskas izmaiņas, viņa piebilda.

MERS uzliesmojums Dienvidkorejā, kas pirmoreiz tika apstiprināts 20.maijā un ir lielākais ārpus Tuvajiem Austrumiem, ir izraisījis plašu sabiedrības satraukumu šajā valstī. 20.maijā MERS vīruss Dienvidkorejā tika diagnosticēts vīrietim pēc atgriešanās no brauciena uz Saūda Arābiju.

MERS vīruss tika atklāts 2012.gadā un ir skāris vairāk nekā 20 valstis, galvenokārt Saūda Arābiju. Tas pieder pie koronavīrusu grupas, kurā ietilpst gan ierasta saaukstēšanās, gan bīstamais smagā akūtā respiratorā sindroma (SARS) vīruss, un tas var izraisīt drudzi, elpošanas problēmas, pneimoniju un nieru mazspēju.

Saūda Arābijā ar MERS vīrusu inficējušies vairāk nekā 950 cilvēku, no kuriem 412 miruši.

Saskaņā ar ANO Pasaules veselības organizācijas (WHO) datiem apmēram 35% MERS infekcijas gadījumu ir ar letālu iznākumu. Pret šo slimību nav vakcīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu