Jāņu ēdienkartei - ātrais jeb nemarinētais šašliks

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jāņi nenoliedzami prasa daudz spēka un enerģijas. Nākas gan līgot un dancot, gan pēc papardes zieda doties lūkoties. Tāpēc viesnīcas «SemaraH Hotel Metropole» restorāna «De Commerce Gastro Pub 1871» šefpavārs Jānis Melnalksnis iemācīja īpaši sātīgu gaļas ēdiena recepti, kas dos spēku līgot līdz pašai rīta gaismiņai!

Nepieciešams

  • Cūkgaļa - 2 kg
  • Baltvīns (1/3 pudeles), etiķis vai citrona sula
  • Tomāti
  • Sīpoli, ķiploki, dilles, pētersīļi, kinza (nav obligāta)
  • Čili pipars
  • Pipari, sāls

Pagatavošana

Sagriežam cūkgaļu - to ne marinēsim, ne sālīsim. Šašlika gabaliņus apslakām ar eļļu, lai labāk pieķer liesmiņa. Uz uzkarsēta grila liekam gaļu. Cepot regulāri apgrozām. Nedaudz apslakām ar vīnu.

Sagatavojam marinādi. Visas sastāvdaļas griežam rupjos gabalos. Sīpols, ķiploks, garšaugi un zaļumi tiek pārlieti ar baltvīnu. Sulīgumam pievienojam arī tomātus. Kad gaļa gatava liekam katlā, kur atrodas marināde, un tad katlu kārtīgi sakratām. Pēc tam uzliekam nedaudz uz uguns liesmas, lai aši savelkas. Kā tas izskatās - skaties video!

Viss - šašliks gatavs!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu