Jāņu ēdienkartei: sienam sieru!

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jāņu siers ir centrālais svētku ēdiens, kas simbolizē sauli. Tāpēc būtiski to ir prast pagatavot arī pašām! Kā to izdarīt, «Egoistei» parādīs viesnīcas «SemaraH Hotel Metropole» restorāna «De Commerce Gastro Pub 1871» šefpavārs Jānis Melnalksnis.

Nepieciešams

  • Ķimenes
  • Biezpiens - 3 kg
  • Piens
  • Sviests
  • 5 olas
  • Sāls

Pagatavošana

Visu sākam ar ķimeņu «atdzīvināšanu» - ķimenes aplejam ar verdošu ūdeni. Atstājam uz piecām minūtēm.

Uzkarsējam pienu līdz deviņdesmit grādiem un turpinām to karsēt desmit minūtes šajā temperatūrā. Iesakām izmantot termometru, jo temperatūru ir nepieciešams precīzi zināt. Kad piens ir gatavs, pievienojam biezpienu. Un turpinām karsēt un maisīt, vērojot, kad biezpiens paliks zilgani zaļš - tas nozīmē, ka atdalās olbaltumvielas. Tad laiks biezpienu kāst caur marli.

Izkausējam sviestu citā katlā, tad šajā katlā iegremdējam nupat nokāsto biezpienu. Liekam uz uguns un turpinām maisīt, veidojot vienveidīgu masu. Pēc brīža pievienojam piecas sakultas olas, kurām pievienotas ķimenes un sāls. Turpinām naski cilāt biezpienu. Tad seko paša siera siešana. Kā tas notiek - skaties video un mācies!

Siers ir gatavs jau nākamajā dienā! Tāpēc nekas nav nokavēts!

Foto: TVNET
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu