Dambja elektroauto kvalifikācijā visiem brauc pa priekšu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā zināms, šobrīd Kolorado štatā, ASV notiek gatavošanās kārtējām Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībām.

Tajās jau trešo gadu pēc kārtas ar elektromobili piedalās arī Latvijas komanda Drive eO un trešdienas kvalifikācijas braucieni ir vairāk nekā iepriecinoši. Proti, Ogrē konstruētais 1 megavata elektromobilis PP03 ar jaunzēlandiešu izcelsmes sportistu Rīsu Millenu pie stūres trešdienas kvalifikācijas distanci kalna augšdaļā veicis ātrāk par visiem citiem auto.

Piedevām, kā liecina ieraksts Rīsa Millena Facebook vietnē, kvalifikācijā par veselām 6 sekundēm pārspēts līdzšinējais elektroauto rekords.

1.kvalifikācijas rezultāti

Arī PP03 galvenais konstruētājs, inženieris Andris Dambis ir optimisma pilns un ar nepacietību gaida sacensības, jo patlaban viņa un būvētais spēkrats ir krietni ātrāks nekā galvenā konkurenta, japāņa Nobuhiro «Monstra» Tadžimas pilotētais elektromobilis.

Foto: Publicitātes foto

Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības ir viens no senākajiem motoru sporta sarīkojumiem pasaulē. Tās tiek rīkotas kopš 1916.gada un šogad notiks jau 93.reizi. Sacīkšu 2015.gada uzvarētāji atsevišķās klasēs un kopvērtējumā tiks noskaidroti svētdien, 28.jūnijā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu