Olands nosoda «nepieņemamos» taksistu protestus pret «Uber»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidents Fransuā Olands piektdien nosodīja kā «nepieņemamus» taksometru vadītāju vardarbīgos protestus pret šoferu vadītu automašīnu nomas uzņēmuma «Uber» darbību, bet arī atzina, ka šī uzņēmuma darbība Francijā ir jāizbeidz.

Olands nosauca šīs demonstrācijas, kuru dēļ ceturtdien radās neērtības ASV rokerei Kortnijai Lovai, par «nepieņemamu vardarbību demokrātijā, tādā valstī kā Francija».

Olands tomēr piebilda, ka «»UberPOP» ir jālikvidē un jāpasludina par nelikumīgu».

Protestos piedalījas apmēram 3000 tradicionālo taksistu, bloķējot trīs Šarla de Golla lidostas termināļus Parīzes ziemeļos, kā arī Orlī lidostu Parīzes dienvidos. Viņi arī aizdedzināja automašīnas un neļāva automobiļiem piebraukt pie dzelzceļa stacijām.

Sadursmēs starp taksometru vadītājiem un «Uber» automašīnu šoferiem tika sabojātas 70 automašīnas, tika ievainoti septiņi policisti, un policija aizturēja 10 cilvēkus.

Kopš janvāra «UberPOP» darbība Francijā ir aizliegta, tomēr varas iestādēm ir grūtības nodrošināt likuma ievērošanu, tādēļ firma turpina savus pakalpojumus.

Kortnija Lova iekļuva konfrontācijā pie Šarla de Golla lidostas. Viņa mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja, ka protestētāji uzbrukuši mašīnai un «tur mūsu šoferi par ķīlnieku», un lūdza palīdzību Francijas prezidentam.

Taksometru vadītāji Francijā vairākkārt ir uzbrukuši «Uber» automašīnām, pārdurot to riepas un fiziski iespaidojot arī to vadītājus.

«Uber» sadarbojas ar šoferiem, kuru pakalpojumus klienti var pasūtīt, izmantojot viedtālruņa lietotni. Tajā var apskatīt pasūtītās automašīnas vadītāja vārdu,fotogrāfiju un automašīnas reģistrācijas numuru. Brauciena laikā pasažierim ir pieejama globālās pozicionēšanas sistēma (GPS) un iespēja paziņot savu atrašanās vietu tuviniekiem.

«Uber» pārbauda visus platformu izmantojošos automašīnu vadītājus. Viņiem jābūt vismaz 21 gadu veciem, ar autovadītāja apliecību, bez ceļu satiksmes pārkāpumiem, automašīnai jābūt apdrošinātai un tam jābūt personīgajam transporta līdzeklim.

Kompānija darbojas vairāk 300 pilsētās 57 pasaules valstīs, un tās vērtība ir ap 35 miljardiem eiro. Daudzviet kompānijas darbība ir izraisījusi vietējo tradicionālo taksometru kompāniju protestus.

Maijā «Uber» sāka darbību Igaunijā un apsver iespēju to sākt arī Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu