«Netīrās» spēles Latvijas futbolā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 3. jūnijā Latvijas Futbola federācija (LFF) no Latvijas futbola virslīgas (LFV) izslēdza futbola komandu «Gulbene», jo tās pārstāvji piedalījās spēļu sarunāšanā. Atstādināja vēl četrus futbolistus no citām komandām par līdzīgiem pārkāpumiem. LFV izpilddirektors Emīls Latkovskis skaidro, ka spēlētāju un komandu iesaiste negodīgās, sarunātās spēlēs nenotiek bieži, pērnajā sezonā 90% spēļu bija «tīras».

«Šogad futbola kluba «Gulbene» un četru spēlētāju atlaišanas gadījums par negodīgām, iepriekš sarunātām spēlēm ir vienīgais, pirmais vērā ņemamais gadījums Latvijas futbola vēsturē,» skaidro Latkovskis. «2009. gadā notika līdzīgs gadījums ar Daugavpils klubu «Dinaburg», tomēr toreiz trūka pierādījumu, lai lietu novirzītu līdz galam.»

Latkovskis cer, ka šogad sāktā lieta par sarunātām spēlēm (kluba «Gulbene» lieta) nonāks līdz galam. Tajā skaitā tiks atrasts un sodīts negodīgo spēļu organizators.

«Ir divi veidi: spēlētāji spēļu sarunāšanā piedalās paši vai iesaistās organizators, kurš piedāvā konkrētu naudas summu, bet spēlētāji ir tikai izpildītāji, kā tas bija ar klubu «Gulbene» un četriem spēlētājiem no citām komandām,» stāsta LFV izpilddirektors.

Viņaprāt, lai izvairītos no spēļu sarunāšanas nākotnē, ir jāievieš izmaiņas Latvijas Krimināllikumā, jo šobrīd par to nedraud nopietns sods. Latkovskis cer, ka tas varētu notikt tuvāko mēnešu laikā.

«Mums ir jābūt uzmanīgiem un vienmēr jātur roka uz pulsa. Pēdējos divus gadus Latvijas futbols rūpīgi cīnās pret negodīgām spēlēm. Iepriekš mums trūka pieredzes,» pauž virslīgas galva.

LFV futbolists saņemot atalgojumu no 200 līdz 2000 eiro mēnesī. Virslīgas vadītājs pauž, ka atalgojums ir atkarīgs no kluba finansēm un spēlētāju meistarības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu