Peugeot 308 GTi izrāda sevi ātruma festivālā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Gudvudas Ātruma festivālā Peugeot iepazīstināja ar savu jauno 308 GTi.

Peugeot Sport inženieru radītais 308 GTi ir jau trešais sportiskais ielas auto aiz Peugeot RCZ R un 208 GTI, un to uz priekšu dzen jau labi pazīstamais 1,6 litru turbomotors, kas atkarībā no iestatījuma attīsta 250 ZS vai 270 ZS.

270 ZS modeļa jaudas un svara attiecība ir vien 4,5 kilogramu uz zirgspēku, un tas ir pietiekami, lai no nulles līdz simts kilometriem stundā paātrinātos tikai sešās sekundēs. Kilometra veikšanai no vietas tikmēr nepieciešamas tikai 25,3 sekundes.

Jaudīgākais 308 GTi ir aprīkots ar Torsen diferenciāli un 19 collu riteņiem no Carbone, bet tā virsbūve ir klāta ar melnas un sarkanas krāsas kombināciju. Kopumā ir iespējams izvēlēties starp sešām ekskluzīvām krāsām.

308 GTi, salīdzinot ar GT modeli, ir par 11 mm zemāks, automašīnas priekšdaļu raksturo lielākas gaisa ieplūdes atveres un sānos platāki sliekšņi. Aizmugurē uzmanību piesaista divas liela diametra atgāzu izplūdes caurules. Līdzīgi ārējam izskatam arī automašīnas interjers ir ļoti sportisks.

308 GTi patērē vidēji sešus litrus degvielas uz simts kilometriem un savā klasē, tāpat kā vairums Peugeot jaunāko modeļu, izceļas ar zemāko CO2 izmešu līmeni - 139 g/km.

Peugeot sporta automašīnu GT sērija ir zīmīga ar jaudīgākiem motoriem un regulējumiem, GTi sērijai ir vēl spēcīgāks aprīkojums un iestatījumi, savukārt GT Line ir dizaina un aksesuāru līnija, kas dod iespēju mainīt automobiļu ārējo izskatu. Kopš 205 GTi ražošanas sākšanas Peugeot ir pārdevis vairāk nekā 800 000 sportisko ielas auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu