Ungārijas policija ar asaru gāzi izbeidz nekārtības nelegālo imigrantu nometnē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas policija pirmdien lietoja asaru gāzi, izbeidzot nekārtības pārpildītā nelegālo imigrantu nometnē Debrecenas pilsētā, kuras bija izcēlušās reliģiska strīda dēļ.

Nekārtības sākās, kad viens imigrants sabradāja citam imigrantam piederošu Korāna eksemplāru, paziņoja Ungārijas policija savā interneta vietnē.

Konfliktā iesaistījās vairāki simti citu patvēruma meklētāju. Nekārtības izplatījās arī ārpus nometnes, kad tika sabojātas vairākas automašīnas stāvvietā un tika aizdedzinātas atkritumu urnas.

Tika izsaukti īpašo uzdevumu policisti, kas ar asaru gāzi apslāpēja nekārtības un sadzina to dalībniekus atpakaļ nometnē.

Policistiem met ar akmeņiem

Viens policists tika ievainots ar kāda nekārtību dalībnieka mestiem akmeņiem. Policija aizturēja vienu vīrieti.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts

Ungārija pēdējos gados ir kļuvusi par tranzītvalsti nelegāliem migrantiem, kas mēģina pa sauszemi nokļūt bagātākās ES valstīs Austrijā un Vācijā.

Lielākā daļa šo migrantu ir no Sīrijas, Afganistānas un Irākas, bet ir arī daži no Kosovas.

Varas iestādes pavēstīja Ungārijas ziņu aģentūrai MTI, ka šajā nometnē uz laiku tiks pārtraukta jaunu patvēruma meklētāju uzņemšana, kā arī tiks ierobežota kustība starp šo nometni un ārpasauli.

Nometne Debrecenā ir viens no Ungārijas lielākajiem patvēruma meklētāju uzņemšanas centriem.

Tā ir paredzēta 800 cilvēkiem, bet tajā jau ir izmitināti 1900 cilvēku, paziņoja valdības amatpersona.

Ungārijā pērn ieradās vairāk patvēruma meklētāju uz vienu iedzīvotāju nekā jebkurā citā ES valstī, izņemot Zviedriju. 2014.gadā Ungārijā ieradās 43 tūkstoši patvēruma meklētāju, bet 2012.gadā – divi tūkstoši.

Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna valdība šomēnes paziņoja par plāniem būvēt četrus metrus augstu žogu uz robežas ar Serbiju, lai aizkavētu migrantu pieplūdumu.

Ungārijas valdība arī izsūtījusi publiskas anketas, kurās imigrācija tiek saistīta ar terorismu, un uzsākusi plakātu kampaņu, kuros pausts aicinājums migrantiem nepārkāpt likumus un neatņemt darbavietas ungāriem.

Orbāns, maijā apmeklējot Debrecenu, paziņoja, ka nometne šajā pilsētā būtu slēdzama uz visiem laikiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu