Labākie skolēnu pūtēju orķestri - Rīgā un Madonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Otrdien, 7.jūlijā, Skolu jaunatnes dziesmu un deju svetku finālkonkursā noskaidrots, ka labākie pūtēju orķestri ir Rīgā un Madonā, TVNET informēja svētku organizatoru pārstāve Inga Vasiļjeva.

Visās trīs grupu kategorijās piedalījās 23 pūtēju orķestri. Pūtēju orķestru sniegumu vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā ir Ots Kasks no Igaunijas, Helēna Sinisalo no Somijas, Kazis Daugela no Lietuvas, kā arī Jānis Retenais un Guntis Kumačevs.

A grupas žūrijas vērtējumā pārliecinošu labākā pūtēju orķestra sniegumu parādīja Rīgas 6.vidusskolas pūtēju orķestris Haralda Bārzdiņa vadībā, B grupā augstāko punktu skaitu saņēma Māra Martinsona vadītais Pāvula Jurjāna mūzikas skolas pūtēju orķestris, bet C grupā augstāko punktu vērtējumu no žūrijas saņēma Madonas mūzikas skolas pūtēju orķestris «Vivo» Artūra Kloppes vadībā.

Pētēju orķestru sniegumu svētku laikā varēs redzēt 9.jūlijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kur notiks pūtēju orķestru koncerts «Taures sauc». Koncertā muzicēs 41 orķestris ar 1600 dalībniekiem. Piektdien, 10.jūlijā, plkst. 19 pie Brīvības pieminekļa notiks krāšņa pūtēju orķestru defilē programma.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalīsies ap 37 890 dalībnieku. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs, atbalsta lieldraugi Swedbank un Kārums, kā arī atbalstītāji Latvijas Mobilais Telefons (LMT), Latvijas Valsts meži, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvenergo, Latvijas dzelzceļš, Statoil un Moller Auto lidosta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu