Negaisa mākoņi vietām nes divus centimetrus lielus krusas graudus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas priekšpusdienā pērkona negaiss plosās daudzviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā, vietām līst ļoti stipri, bet īslaicīgi, kā arī krīt liela krusa. Tostarp līdz diviem centimetriem lieli krusas graudi krituši Kandavas novada Matkules pagastā. Īsi pēc plkst.11 krusa novērota arī Jūrmalā, brīdi vēlāk - Rīgā, kur krusas graudu diametrs vietām pārsniedza centimetru.

Tostarp līdz diviem centimetriem lieli krusas graudi krituši Kandavas novada Matkules pagastā.

Trīs stundu laikā Latvijā reģistrētas aptuveni 1500 zibens izlādes. Tuvākajās stundās pērkona lietusgāzes būs arī valsts austrumu daļā.
Foto: TVNET lasītāja foto

Nokrišņu laikā Rīgā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +11 grādiem. Dienas gaitā galvaspilsētā vēl gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī jauns negaiss.

Pēc krusas Imantā
Pēc krusas Imantā Foto: TVNET lasītāja foto

Pērkona negaisa dēļ vietām valstī traucēta elektroapgāde, visvairāk avārijas atslēgumu reģistrēts Jelgavas novadā, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijā īslaicīgi līs, daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes. Negaiss vietām atnesīs ļoti intensīvas lietusgāzes un lielu krusu, iespējamas arī vēja brāzmas līdz 17-22 metriem sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu