Pašnāvnieka spridzinātāja sarīkotā eksplozijā Turcijā bojāgājušo skaits pieaug līdz 31

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Terorista pašnāvnieka, visticamāk, no džihādistu grupējuma «Islāma valsts», sarīkotajā sprādzienā Turcijas dienvidaustrumu pilsētā Suručā pie Sīrijas robežas pirmdien bojāgājušo skaits ir sasniedzis vismaz 31 cilvēku, paziņoja vietējās amatpersonas.

Apmēram simts cilvēku ir ievainoti. Iepriekš tika vēstīts par 28 bojāgājušajiem.

Aculiecinieki stāstīja, ka sprādziens notika vietējā kultūras centrā, kur Turcijas Sociālistisko jaunatnes asociāciju federācija rīkoja preses konferenci, lai paziņotu, ka apmēram 300 šīs organizācijas dalībnieku dosies uz otrpus robežai esošo Sīrijas pilsētu Kobani, lai piedalītos tās rekonstrukcijā. No Kobanes nesen tika padzīti islāmistu ekstrēmistu organizācijas «Islāma valsts» kaujinieki.

Lielākā daļa upuru ir universitātes studenti, kas plānoja doties uz Kobani.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans nosodīja teroraktu, bet premjerministrs Ahmets Davutolu norādīja, ka «ir skaidri redzams, ka tas ir teroristu uzbrukums», kuru sarīkojusi «Islāma valsts».

Ja sākotnējās aizdomas par «Islāma valsts» saistību ar uzbrukumu apstiprināsies, tas būs pirmais tāda veida uzbrukums, kuru «Islāma valsts» kaujinieki sarīkojuši pret Turciju, kas ir reģionāla lielvara un NATO dalībvalsts.

Davutolu teica, ka sprādziena mērķis ir kaitēt Turcijas demokrātijai. «Šis uzbrukums ir vērsts pret mums visiem,» viņš sacīja, uzsverot, ka «Islāma valsts» «apdraud ne tikai Sīrijas, bet arī Turcijas iedzīvotājus».

Uzbrukumu nosodīja gan ASV prezidenta administrācija, gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš aicināja plašāku starptautisko sadarbību cīņā pret terorismu.

Uzbrukums Suručā notika tūlīt pēc tam, kad pašnāvnieka spridzinātāja vadītas automašīnas eksplozijā kontrolpunktā Kobanē gāja bojā divi kurdu drošības spēku pārstāvji, informēja Londonā bāzētās nevalstiskās organizācijas «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» direktors Rami Abdelrahmans.

Kobane ir kļuvusi par pretošanās džihādistiem simbolu pēc tam, kad «Islāma valsts» kaujiniekus no tas padzina Sīrijas kurdu spēki ar ASV vadīto gaisa triecienu atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu