Cīņā pret modernajām atkarībām piedalās arī sabiedrībā zināmi cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienās jauniešu vidū klātesošas un izplatītas ir modernās atkarības. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību par tām biedrības «Esi brīvs!» labdarības izsolē ikvienam bija iespēja iegādāties dažādus sabiedrībā zināmu cilvēku veidotus priekšmetus, pakalpojumus, kā arī piedzīvot pieredzes bagātus stāstus par atkarībām.

Modernās atkarības īpaši izplatītas ir jauniešu vidū, piemēram, jauno tehnoloģiju pārmērīga lietošana, atkarība no virtuālajām spēlēm, neveselīgs uzturs u.c. Atkarības izraisa būtisku veselības pasliktināšanos, koncentrēšanās problēmas, tādēļ ir nepieciešams pievērst sabiedrības uzmanību šīs problēmas aktualizēšanai.

Izsolē ikvienam interesentam bija iespēja iegādāties dažādus sabiedrībā zināmu cilvēku veidotus priekšmetus, pakalpojumus, kā arī piedzīvot pieredzes bagātus stāstus par atkarībām. Par ziedojumiem bija iespējams iegādāties tādus priekšmetus kā Agneses Zeltiņas radīto fluorīta un kristālu aproci no kolekcijas «Dolce Vita», izcilā latviešu mākslinieka Jāņa Anmaņa gleznu. Savukārt aktieris un režisors Intars Rešetins piedāvāja informatīvu lekciju par skriešanu un privātu treniņu, bet modes dizaineris Aleksandrs Pavlovs - stila konsultāciju.

Labdarības izsolē bijušais Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts dalījās ar pieredzes stāstu par atkarību un to, kā izdevies no tās atbrīvoties. Galerijā «Mākslai vajag telpu» izsoles laikā bija apskatāma arī Arņa Balčus izstāde.

«Tikai ar možu vēlmi mainīt sabiedrības uzskatus un attieksmi ir iespējams panākt ievērības cienīgus rezultātus – veselākus un ar dzīvi apmierinātākus cilvēkus. «Esi Brīvs!» aicina Jūs iesaistīties, piedaloties izsolē, tā atbalstot cīņu pret modernajām atkarībām», komentē «Esi Brīvs!» valdes priekšsēdētāja, psihoterapeite Dace Caica.

Biedrības mērķis ir uzrunāt jauniešus, viņu vecākus, skolotājus un sabiedrību kopumā, popularizējot uzskatu, ka būt brīvam no jebkādām atkarībām ir pašsaprotami un daudz interesantāk nekā tad, ja esi atkarīgs no šķietami patīkamām vielām un procesiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu