Indijā izpildīts nāvessods 1993.gada Mumbajas teroraktu finansētājam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijā ceturtdien tika izpildīts nāvessods pakarot Jakubam Memonam, kurš notiesāts par 1993.gadā Indijas lielākajā pilsētā Mumbajā sarīkoto teroraktu finansēšanu, ziņoja Indijas telekanāli.

Memons tika pakārts Nagpūras cietumā Maharaštras štatā pēc tam, kad viņa pēdējie lūgumi pēc apžēlošanas bija noraidīti, ziņoja telekanāli NDTV un CNN-IBN.

1993.gada martā Mumbajā tika sarīkoti sprādzieni pret apmēram 10 objektiem, tai skaitā akciju biržu, aviosabiedrības «Air India» birojiem un luksusa viesnīcu. Sprādzienos tika nogalināti 257 cilvēki, un tie kļuva par lielāko teroraktu sēriju Indijā upuru skaita ziņā.

Teroraktus sarīkoja Mumbajas organizētā noziedzība, kurā dominē musulmaņi, atriebjoties par vardarbību pret musulmaņiem, kurā tika nogalināti vairāk nekā 1000 cilvēku.

Bijušais grāmatvedis Memons ir viens no 11 cilvēkiem, kuriem par šiem teroraktiem tika piespriests nāvessods. Pārējiem 10 nāvessods pēc pārsūdzības tika aizstāts ar mūža ieslodzījumu.

Memons un divi viņa brāļi tika notiesāti 2006.gadā īpaši izveidotā tiesā uz pretterorisma likuma pamata, kas tika pieņemts pēc šiem teroraktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu