Afgāņu talibi «nekā nezina» par plānotajām miera sarunām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afgāņu talibi ceturtdien paziņoja, ka «nekā nezina» par jebkādām miera sarunām, kas šonedēļ it kā esot plānotas Afganistānas valdības un nemiernieku starpā, vienlaikus par Kabulas paziņojumu, ka talibu līderis mulla Omārs ir miris, nemiernieki neko nekomentēja.

«Mediji izplata ziņas par miera sarunām, kas notiks ļoti drīz vai nu šajā valstī, vai Ķīnā, vai Pakistānā,» teikts paziņojumā, kas publicēts talibu tīmekļa vietnē.

«[Mūsu] politiskais birojs nekā nezina par šiem procesiem,» teikts paziņojumā.

Afganistānas valdība trešdien paziņoja, ka afgāņu talibu līderis mulla Omārs jau vismaz pirms diviem gadiem esot miris Pakistānā.

Šo ziņu apstiprināja augsta ranga amatpersonas gan Afganistānas valdībā, gan izlūkdienestos.

Kā aģentūrai DPA pavēstīja viens no anonīmajiem avotiem, Pakistānas amatpersonas un avoti pašu talibu rindās esot apstiprinājuši, ka mulla Omārs pirms vairākiem gadiem miris slimības dēļ.

Mullas Omāra vadībā talibi guva uzvaru Afganistānas pilsoņkarā, kas sākās pēc PSRS karaspēka izvešanas.

Taču viņa sadarbība ar «Al Qaeda» līderi Osamu bin Ladenu 2001.gada rudenī noveda pie ASV iebrukuma un talibu režīma krišanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu