Džeina Birkina lūdz mainīt «Hermes» krokodilādas rokassomiņas nosaukumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu aktrise un dziedātāja Džeina Birkina lūgusi modes zīmolu «Hermes» mainīt tā populārā «Birkin» rokassomiņu modeļa nosaukumu.

68 gadus vecā Birkina nopēlusi «nežēlīgās» krokodilu audzēšanas un nokaušanas metodes. «Es esmu lūgusi «Hermes» nosaukt «Birkin Croco» somas citādi, kamēr to ražošana neatbildīs starptautiskajiem standartiem,» aktrise otrdien paziņoja medijiem.

Birkina teica, ka esot parakstījusi aktiera Hoakina Fīniksa petīciju, kas aicina boikotēt no eksotisku dzīvnieku ādām ražotus apģērbus un aksesuārus, tādējādi protestējot pret «miljoniem reptiļu nogalināšanu ik gadu».

Dzīvnieku aizstāvju organizācijas PETA izlaidusi Birkinas un Fīniksa ierunātu video. Tajā redzams, ka luksusa zīmolu izmantotajās fermās dzīvniekus nodīrā dzīvus.

Taču «Hermes» norāda, ka neizmantojot ādas no video redzamās fermas Teksasā. No piegādātājiem tiekot sagaidīta visaugstāko ētisko standartu ievērošana, strādājot ar krokodiliem, kā arī katru mēnesi tiekot veiktas pārbaudes, uzsvēra zīmols.

««Hermes» saprot Džeinas Birkinas sajūtas. Arī mūs šokēja nesen publiskotais video,» teikts luksusa zīmola paziņojumā. «Viņas komentāri nekādā veidā neietekmē mūsu starpā pastāvošo ilggadējo draudzību un uzticēšanos.»

Birkina piekrita somas nosaukšanai viņas vārdā pēc lidojuma ar modes nama harismātisko vadītāju Žanu Luī Dimā 80. gados.

Krokodilādas «Birkin» un «Kelly» rokassomiņas ir starp vispieprasītākajām luksusa precēm pasaulē, kaut arī to cena pārsniedz 20 000 eiro. Veikalu piedāvājums nespēj apmierināt lielo pieprasījumu, tāpēc uz slavenākajiem «Hermes» somiņu modeļiem ir rindas.

Jūnijā «Christie's» izsolē Honkongā tika sasniegts rekords par augstāko cenu, kas jebkad izsolē samaksāta par sieviešu rokassomiņu. Koši rozā krokodilādas «Birkin» soma ar briljantiem rotātu aizdari tika pārdota par 222 000 ASV dolāru (201 000 eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu