Dailes teātris sāk 96.sezonu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dailes teātra kolektīvs 31.jūlijā tikās pirmajā jaunās sezonas sanāksmē, lai pēc teātra direktora Andra Vītola un mākslinieciskā vadītāja Dž.Dž.Džilindžera uzrunām, kā arī tradicionālās kopīgās fotografēšanās sāktu darbu pie sezonas jauniestudējumiem un gatavotos pirmajām jaunās sezonas izrādēm.

Jau 9.augustā ar izrādi «Equus» Dailes teātris Cēsu Mākslas festivāla programmā viesosies Vidzemes koncertzālē «Cēsis».

31.augustā un 1.septembrī pirms izrādes «Pīters Pens» notiks pasākums «Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu!».

Lielajā zālē plānotas piecas pirmizrādes. Nika Dīra drāmu «Frankenšteins» pēc Mērijas Šellijas romāna motīviem iestudēs režisore Laura Groza-Ķibere, jauniestudējuma pirmizrāde paredzēta 18.septembrī. Nākamo jauniestudējumu veidos režisors Dž.Dž.Džilindžers – tā būs izrāde «Amerika jeb bez vēsts pazudušais» pēc Franca Kafkas darbu motīviem, pirmizrāde notiks 27.novembrī. Vecgada koncertu šogad iestudēs Laura Groza-Ķibere. 29.janvārī paredzēta Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūzikla «Žanna d`Arka» pirmizrāde (režisors Dž.Dž.Džilindžers). Antona Čehova drāmu «Trīs māsas» iestudēs režisors Andrejs Žagars, pirmizrāde plānota 25.martā. Režisors Regnārs Vaivars veidos Ingmāra Bergmana «Laulības dzīves ainas» (pirmizrāde 20.maijā).

Pirmā pirmizrāde Mazajā zālē plānota 30.septembrī - Intars Rešetins būs režisors Floriana Zellera lugas «Ja tevis vairs nebūtu» jauniestudējumam.

Jaunās sezonas pirmā pirmizrāde notiks Kamerzālē 11.septembrī – tā būs Rēzijas Kalniņas monoizrāde «Oskars un Rozā dāma», ko iestudēs režisors Viesturs Meikšāns.

Līdz 15.augustam turpinās Dailes teātra 2015./2016.gada sezonas abonementu maiņa un pārdošana.

Savā jaunajā sezonā Dailes teātris iesoļo ar labi padarīta darba sajūtu un pietiekami ambicioziem plāniem.

«Tāda izmēra teātrim kā Daile – pagājušajā sezonā aptuveni 200 000 skatītāju,» norāda Dailes teātra direktors Andris Vītols.

Arī teātra mākslinieciskais vadītājs neslēpj sajūsmu par aizvadītājā sezonā paveikto, par ko liecina kāds līdz šim nebijis rekords.

Šajā sezonā Dailes teātra aktieru ceham ir pievienojušies divi štata aktieri – Mārtiņš Upenieks un Lelde Dreimane. Abi neapšaubāmi talantīgie aktieri atzīst, ka ir gatavi lieliem un atbildīgiem izaicinājumiem.

Šajā sezonā Dailes teātris atzīmēs 95 gadu jubileju, lekciju ciklā «Dailes teātra mācību stundas. Pieredze un pārdomas» daloties savās zināšanās (projekta vadītāja – Indra Rubene). Domājot par nākotnes skatītāju, notiks arī īpašs radošo darbnīcu cikls kopā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Teātra muzeju.

Dailes teātris turpinās arī pagājušajā sezonā aizsākto Dailes teātra izrāžu skati. Attīstot mākslas telpas ideju, tiks veidotas izstādes Dailes teātra Mākslas telpā «Brīvības 75».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu