Šodien pirmais HOLI krāsu festivāls Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aicinām dzīves svinētājus un radītājus uz pirmo HOLI krāsu festivālu Latvijā 1. augustā, sestdien, pilnmēnesī, Rīgā, Lucavsalā. No plkst. 14.00 dienā līdz plkst. 02.00 naktī būs iespēja piedzīvot pašmāju un ārzemju mūziķu šovus, kā arī daudzveidīgas atpūtas, radošās un mākslas aktivitātes.

Uz lielās skatuves uzstāsies tādi mūziķi kā GACHO, Toms Grēviņš, Deniss Pashkevich Funk Therapy, Dubsisters, DJ Gustavito, Danielle Diaz, Triana Park, Astro'n'out & DJ Rudd, Louis Laporte, [Ex] da Bass & Normunds Piesis (live trumpet) un Taran & Lomov (Amber Muse).

Festivāla teritorijā, pie skatuves, ikvienam būs iespēja piedalīties kopīgajās krāsu mešanas aktivitātēs ­– #holilv momentos. Tie ir īpašie festivāla brīži, kas mūs vieno un vairo prieku. Katrs #holilv moments tiks sākts ar laika atskaiti no 9 (count down). Plkst. 18.00 visi Holi krāsu festivāla dalībnieki ir aicināti piedalīties īpašā kopīgajā krāsu mešanā – GRAND #holilv2015 metienā, – apvienojoties vislielākajam skaitam festivāla dalībnieku skaitam, tādējādi veidojot arī kopīgu krāsu mākslas darbu un jaunas Holi krāsu festivāla tradīcijas Latvijā. GRAND #holilv2015 metiens tiks arī īpaši dokumentēts.

Aicinām piedalīties un izmēģināt radošās, mākslas, sporta, aktīvās atpūtas un piedzīvojuma aktivitātes – ķermeņa apgleznošana, radošās darbnīcas visai ģimenei, izmantojot dabas materiālus, kinētisko smilšu māksla, #holilv Foto sienas radīšana, vienam otra apgleznošana, smieklu joga, zorbings, neparastais futbols (crazy football), disku golfs, lentošana (slackline), ķengurzābaki (jolly jumpers), Polmana un Goppela nūja (pogo sticks), pašbalansējošs unicikls (air wheel). Tāpat būs iespēja atpūsties RīgaTV 24 atpūtas zonā – pupu maisos pie televīzijas busa, kā arī piedalīties limbo deju aktivitātēs. Savukārt Cosmopolitan zonā varēs fotografēties Instagram rāmī un piedalīties selfiju konkursā «Cosmo Selfie Awards», kur labākie iegūs speciālbalvas.Visiem, kam patīk aktīvs dzīvesveids un piedzīvojumi, būs iespēja izmēģināt klinšu sienu, kas tiek īstenota sadarbībā ar biedrību «Piedzīvojuma gars».

Festivāla teritorijā būs īpaša iespēja piedalīties kopīga mākslas darba radīšanā no krāsainām smiltīm: Randala Mandala – priekam, mieram un līdzjūtībai. Tā ir meditācija, rituāls, sevis definēšana krāsā un ierakstīšana lielajā festivāla rakstu ritmā. Randala – tā ir spēle. Randala Mandalas veidošanu īsteno kultūras biedrība «Make Art».

Pludmalē festivāla dalībniekiem būs iespēja peldēties līdz plkst. 22.00 un baudīt brīvdabas festivālu Daugavas krastā. Ikviens festivāla dalībnieks ir aicināts arī piedalīties #holilv putu ballītē – norobežotā putu zonā, kurā ir divi putu metēji. Pirms ballēšanās putās festivāla dalībnieki tiek lūgti obligāti noskalot krāsu blakus esošajās dušās.

HOLI krāsu festivāls ir pirmais un vienīgais krāsu festivāls Latvijā, kas vienuviet pulcē draugus, ģimenes ar bērniem, jauniešus un domubiedrus – dzīves svinētājus un radītājus. Festivāls aicina dalīties kopīgā priekā un brīvā dabā piedzīvot vienu no krāsainākajiem mūzikas, dejas un mākslas festivāliem šajā vasarā Latvijā.

HOLI krāsu festivāla saknes ir meklējamas Indijā, kur tie ir vieni no senākajiem un tradīcijām bagātākajiem svētkiem. Tos raksturo prieks, dzīves svinēšana, dziedāšana, dejošana, jaunā sākšana un atvadīšanās no vecā. Košo krāsu pulvera dejās, apkrāsojot vienam otru un kopīgi metot krāsaino pulveri gaisā, cilvēki nojauc sociālās barjeras, kļūstot vienoti un bezrūpības pilni. Tas ir prieka radīšanas festivāls un laiks, kad viss tiek piedots.

Ieeja festivāla teritorijā no plkst. 13.00. Festivāls notiek Rīgā, Lucavsalas dienvidu teritorijā, kas atrodas blakus Lucavsalas atpūtas parkam – kreisajā Salu tilta pusē no centra puses.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu